avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura pt pasaport
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura pt pasaport

buna seara,va rog sa ma ajutati.putin timp in urma am fost in tara pentru a face buletin si pasaport fiului meu care a implinit 14 ani.facut buletin depus acte pt pass dar a trebuit sa plecam fara sa ridicam pasaportul,jn schimb am lasat procura unei nepoate.notarul nu avrut sa faca procura pe numele fiului ,dar a facuto pe numele nostru.la pasapoarte nu recunosc procura pentru ca declaranti sintem noi si nu copilul care a implinit 14 ani.ce pot face ,:((
Cel mai recent răspuns: gabrielroman , utilizator 20:41, 2 August 2011
sunt deacord ca trebuie sa fac procura de aceea am fost la un notar si am facut procura.Insa notarul la care am fost a zis ca fiul nostru nu are drept de semnatura si ca noi ca parinti trebuie sa facem procura .Asa noi parintii am facut procura nepoatei noastre prin care noi delegam nepoata sa ridice pasaportul fiului nostru.In acest mod ne-a facut notarul procura,argumentand ca fiul nu are drept de semnatura pt varsta sa de 14 ani.Procura facuta, platit 100 ron,procura non valida.Sectia de pasapoarte nu recunoaste procura ca nu este data de titularul de pasaport(care nu are drept de semnatura pt ca e minor de 14 ani si trebuie sa fie asistit de reprezentanti legali -parintii).E ca un caine care se musca de coada.Nu stim cum sa rezolvam situatia.Legile nu sunt de ajutor,dincontra parca sunt facute sa ingreuneze viata noastra.
ca sa produca efect juridic procura trebuie facuta pe numele fiului dvs.
cu alte cuvinte suntem in pom si pomul in aer.pentru a face reclamatie notarului ,cui trebuie sa ma adresez? care este organul care controleaza activitatea notarului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi sunt necesare pt a iesi din tara? minor Soricutza Soricutza buna seara.... as vrea sa stiu si eu ce acte imi trebuie pt a iesi din tara in cazul in care sunt minora? vreau sa plec din tara peste o luna dar nu cu ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor claudiaaydogan claudiaaydogan buna ziua as dori sa stiu daca unui minor de o luna si jumatate i se va face pasaport individual sau va fi inscris pe pasaportul unuia dintre parinti de ... (vezi toată discuția)