avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Venituri din reclame, etc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Venituri din reclame, etc.

Avand in vedere art 13 din Legea nr.230/2007 considerati legala ca la o asociatie de proprietari compusa din mai multe imobile veniturile din reclame etc. sa fie repartizat numai la scara in cauza cand legea spune clar ca veniturile obtinute apartin asociatiei de proprietari si nici de cum a unui bloc.Elga are blocat mesajul privat si am deschis un topic nou.:coffee::coffee::coffee:
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:56, 6 August 2011
hhmmm, logic ar fi sa se foloseasca doar pt scara respectiva...
antena de pe bloc, din dreptul scarii, afecteaza mai mult pe cei din scara cu pricina...
daca se pune un bener foarte mare (4-5 etaje) pe lateralul blocului si optureaza vizibilitatea anumitor apartamente...
aceste aspecte se pot totusi clarifica si stabili in adunarea generala!
parerea mea...
Nu logic , legal???.Legea nu se interpreteaza, se aplica intocmai.:love1::coffee::coffee:
Romania te iubesc!

era o asociatie ... pe aici care avea in arenda vreo 5 blocuri (asa tin minte), pai atunci saracii, cei ce se gospodaresc "mai bine" si au o pozitie tehnica mai buna si aduc venuturi la asociatie... le manaca ceilalti rechini puturosi.

cred ca se poate hotara asta in adunarea generala, totusi:console:

legal e asa cum am citit cu totii... desigur, sunt deacord cu dvs!#-o
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
valitinu, utilizator
De acord in parte si cu punctul de vedere al D.vstre mai ales ca suntem si prieteni pe forum, dar de aceea mai multe blocururi s-au asociat si au semnat inpreuna acordul de asociere ca sa fie administrate si gestionate inpreuna. Intr-o asociatie nu exista rechini puturosi si mai buni gospodar, fiindca toate blocurile sunt administrate de acelasi comitet, presedinte respectiv administrator.:love1::love::coffee:
Da, corect spus ca "s-au asociat si au semnat inpreuna acordul de asociere ca sa fie administrate si gestionate inpreuna" dar nu s-au asociat sa plateasca egal sau sa beneficieze in aceeasi masura de toate utilitatile. Nu s-au asociat ca sa aiba aceleasi cheltuieli si venituri...
Beneficiaza impreuna de acelasi tratament, de aceeasi atentie din partea administratiei, de aceleasi metode de conducere si administrare dar nu pot avea toti aceleasi cote de cheltuieli si aceleasi venituri.
Chiar si intr-o intreprindere socialista unde toti eram egali#-o, aveam venituri si sarcini diferite.
Am mai spus-o si altadata si repet, cu scuze pentru cei care citesc din nou acest exemplu. Intr-o asociatie compusa din mai multe scari si blocuri, proprietarii unei scari iau decizia sa inchirieze cele 3 uscatoare pe care le au si asociatia incaseaza 500 lei pe luna. Se incearca acelasi lucru la fiecare scara dar sunt cativa care nu vor si mai ales acei vecini direct afectati, cum spune legea. In aceste conditii pe o alta scara se inchiriaza doar 2 din 3 uscatoare, pe alta doar unul din cele 3 uscatoare iar pe alte scari uscatoarele raman in folosinta tuturor de pe scara si nu vor sa le inchirieze.
Pai oare nu-i logic, atat timp cat unii nu mai au uscator sa beneficieze de banii din chirii iar cei care folosesc uscatoarele in continuare ca uscatoare sa nu beneficiaze din banii de la alte scari!? Adica nu se poate sa ai si bani pe chirie si uscator pentru rufe. E ca si cum ai manca o friptura la restaurant si ospatarul nu numai ca nu-ti cere bani dar iti mai si da la iesire 20 lei :((
In asociatia noastra avem mai multe spatii inchiriate (boxe, uscatoare, ghene..., pe scari si la subsol), avem firme luminoase pe peretii exteriori... De la fiecare obtinem venituri si acestea se repartizeaza fiecare la scara de care apartine spatiul sau pretele. Odata la 6 luni aceste fonduri se repartizeaza pe fiecare proprietar, in fondul de reparatii, conform suprafetei utile a apartamentului fiecaruia, exact asa cum se repartizeaza si costul unei reparatii la liftul scarii restective, la instalatia electrica a scarii respective...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Pretentii intre asociatiile de proprietari ContSters58959 ContSters58959 in prima faza o singura asociatie de prop. pentru un bloc cu 2 scari care inchiriaza o supraf pe plefonul blocului respectiv pe scara 1 pentru o antena GSM, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari are dreptul sa foloseasca proprietatea comuna ? albuemanoil albuemanoil Sau trebuie sa se limiteye la prevederile legii 230 / 2007 , adica sa gestioneye si sa administreye proprietatea comuna . (vezi toată discuția)