Ca administrator al unei SRL , am dreptul sa maresc salariile de baza a angajatilor?
Cum pot sa le dau prime lunare, prime de vacanta?
Trebuie hotarare de la asociati, sau am dreptul sa fac modificarile?
Prin statutul firmei ca administrator am dreptul sa angajezi, concediezi si sa stabilesc drepturile si obligatiile salariatilor.
Trebuie sa vedeti care sunt atributiile dvs, in acest sens ... daca in cadrul acestor atributii intra si stabilirea drepturilor salariale si a altor drepturi pentru salariati , atunci puteti face asa ceva.
multumesc,
da, atat in statutul firmei cat si in fisa postului prin atributiile mele ca administrator am dreptul la
a) angajeaza si concediaza personalul socieatlii in baza contractelor individuale de munca si le stabileste drepturile si obligatiile in conformitate cu reglementarile in vigoare;
dar in statutul societatii avem si o propozitie care bate cap la cap cu cele spuse mai sus
Art.24. -Angajarea personalului societatii se face in functie de necesitilile impuse de volumul
de munca, inregistrate la Camera de Muncd. Nivelul salariilor pentru personalul societatii, pe categorii de calificare si functli, se stabileste si poate fi modificat de catre asociati cu respectarea dispoziliilor legale.
Pana in momentul de fata niciodata nu am avut asemenea problema, n-am facut hotarari pentru angajari sau concedieri, sau decizii pentru salarii, acest lucru era facut de catre administrator cu toate drepturile.
Nu mai stiu ce sa fac? Toate deciziile luate de mine nu mai au nici o valoare?
Intr-adevar, sunt doua prevederi care se cam bat cap in cap ... singura solutie este sa va puneti de comun acord cu asociatii cu privire la acest aspect ... sau in instanta de judecata.
Ce se poate face?
alarma
Buna,
problema mea este destul de complicata (pentru mine), dar sper sa gasesc un raspuns.
Firma nu mai vrea sa ma plateasca, fiindca nu au bani "pentru ... (vezi toată discuția)
Drept decizii srl
amaliaj
Buna ziua,
Un SRL cu 2 actionari 75%(nu este angajat) respectiv 25%(angajat al firmei).
In actul constitutiv este mentionat faptul:
- ca actionarului cu ... (vezi toată discuția)