avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren

Am nelamurirea si nu stiu in ce situatie ma aflu eu fata de ceea ce urmeaza.Este vorba despre un teren pe care i-a fost facut procura tatalui meu de catre parintii acestuia sa poata sa-l vanda.Tata mai avea inca 3 frati.intre timp tatal meu a murit cand eu eram inca minora.Nu stiu ce s-a intamplat cu procura si daca mai are vreo valoare dupa deces.Terenul de care va spun era pe numele bunicului,intre timp bunicul a murit si el,bunica traieste,iar acum fratii tatalui vor sa vanda terenul cu accepul bunicii,iar eu nu stiu ce drepuri am sau nu am asupra acestui
teren.M-ar ajuta orice sfat,orice indrumare.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 01:17, 2 August 2011
Procura nu mai este valabila.
Valabilitatea acesteia a incetat fie la moartea tatalui dvs., fie la moartea bunicului, in functie de cine a murit primul.
Unchii dvs. si bunica nu pot vinde terenul inainte de dezbaterea succesiunii bunicului.
Din mostenirea bunicului, dvs. aveti aceleasi drepturi pe care le-ar fi avut tatal dvs. daca traia.
Vanzarea terenului se va putea face dupa dezbaterea succesiunii bunicului, cu acordul tuturor mostenitorilor sau dupa efectuarea partajului.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
ContSters103772, utilizator
Bunica are dreptul la 1/4 din mostenirea lasata de bunic iar copii au dreptul la 1/4 din mostenire.

Procura nu mai este valabila.
Dezbaterea succesiunii a avut loc,insa eu nu am fost chemata,n-am participat in niciun fel.Este corect,adica este legal?Primul cel care a decedat a fost tatal iar la scurt timp bunicul,iar eu dupa o saptamana de la moarte bunicului am devenit majora.
Dezbaterea succesiunii a avut loc,insa eu nu am fost chemata,n-am participat in niciun fel.Este corect,adica este legal?

Trebuia sa fiti chemata la dezbaterea succesorala.
Puteti ataca in instanta certificatul de mostenitor, solicitand anularea acestuia. Actiunea trebuie formulata intr-un termen de 3 ani de la data emiterii certificatului.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
ContSters103772, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune deschisa de nepoata Andreea98 Andreea98 Buna seara, Doresc sa va prezint urmatoarea situatie: bunicii mei au decedat (bunicul in 1990 iar bunica in anul 2004), ei au un singur copil, adica pe tata ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune nedeschisa catalyn1234 catalyn1234 buna ziua tatal meu a decedat anul trecut,am facut succesiunea etc....acuma fratele lui unchiul meu vrea sa las procura la notariat ca sai las partea tatalui ... (vezi toată discuția)
Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)