avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Neasigurata in sistemul public de sanatate (concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Neasigurata in sistemul public de sanatate (concediu postnatal)

va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema ; pana pe 21 februarie am fost in somaj dupa aceea mi-am luat concediu de la medicul ginecolog fiind insarcinata si dupa aceea am prelungit cu prenatal de la 6 luni jumate si acum cand m-am dus sa mi se dea iar postnatal de la medicul de familie mi sa spus ca nu poate sa*-mi mai dea ca apar neasigurata la casa de asigurari ,va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa rezolv problema ca-ci nu as vrea sa pierd indemnizatia .va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:51, 2 August 2011
Ati terminat perioada de somaj pe data de 21 februarie sau ati intrerupt somajul cu concediu medical?
da am intrerupt somajul si am intrat in concedii medicale si dupa aceea in prenatal .
1. In somaj fiind, concediile medicale, cel de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea acestor concedii.
2. Pe perioada cat sunteti in somaj sunteti asigurata la sanatate iar plata contributiei o face Agentia de Somaj.
3. De asemenea pe perioada cat sunteti gravida sau in CCC sunteti asigurata la sanatate.
4. Luati legatura cu Agentia de Somaj si cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa vedeti ce s-a intamplat si sa va rezolve problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi inceteaza cim pe perioada determinata in timp ce sunt in concediu de maternitate nushu nushu Buna ziua, Am o nelămurire, sunt angajata la stat pe perioada determinata (sa pp ca contractul expira pe data de 15.10.2014). Sunt însărcinata, ... (vezi toată discuția)
Sarcina și contract pe perioada determinata Nitoig Nitoig Bună seara! Mă aflu în următoarea situație sunt însărcinată în 22 săptămâni, urmând sa nasc la sfârșitul lunii decembrie. Sunt angajată cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)