avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Imi inceteaza CIM pe perioada determinata in timp ce ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Imi inceteaza CIM pe perioada determinata in timp ce sunt in concediu de maternitate

Buna ziua,
Am o nelămurire, sunt angajata la stat pe perioada determinata (sa pp ca contractul expira pe data de 15.10.2014). Sunt însărcinata, nașterea fiind preconizata undeva in septembrie (10 - 15.09).
Întrebare: angajatorul poate sa întrerupă colaborarea cu mine după expirarea contractului? Daca da, cine îmi plătește concediul postnatal după expirarea contractului de munca? (salariul mi se virează pe card)

Adăugare:
Concediul prenatal cine poate sa mi-l elibereze: medicul de familie sau medicul ginecolog?
La medicul de familie nu am mai fost de ceva ani neavând nevoie :), pot întâmpina probleme din aceasta cauza?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
nushu, utilizator
Cel mai recent răspuns: nushu , utilizator 13:02, 3 Iulie 2014
1. Un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia in care va aflati la acea data (art.56(1), lit.i) din Codul muncii).

2. La data incetarii CIM aveti doua posibilitati:

A)
Incepand cu luna octombrie sa depuneti certificatele medicale de concediu de maternitate la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care vi le va plati.
Apoi veti depune actele la Primarie pentru indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

B)
Daca indepliniti conditiile puteti sa va inregistrati la Agentia de Somaj chiar daca atunci veti fi in concediu de maternitate.
Certificatele medicale pentru concediu de maternitate le depuneti la Agentia de Somaj care vi le va plati.
Apoi cererea pentru suspendarea indemnizatiei de somaj pentru a intra in CCC o faceti catre Agentia de Somaj si apoi depuneti actele la Primarie.
In acaest fel dupa terminarea CCC vfeti benficia de indemnizatie de somaj pana veti gasi un loc de munca.

3. - Primul certificat medical pentru concediu de sarcina (prenatal) il elibereaza medicul curant ginecolog sau medicul de familie apoi celelalte certificate medicale sunt emise de medicul de familie.
- Toate certificatele medicale trebuie luate in evidenta de medicul de familie chiar daca ele nu sunt emise de acesta.
- Nu conteaza ca nu ati fost pana acum la medicul de familie desi era bine daca va duceati macar de cand sunteti gravida ca sa fiti luata in evidenta (puteti merge si acum intr-o scurta vizita de prezentare a situatiei dvs.).
Ultima modificare: Joi, 3 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Dupa concediu de ingrijire copil se poate intra in somaj? ClaudiaLaura ClaudiaLaura Sunt insarcinata in 7 luni si am contract de munca determinat care va expira la scurt timp dupa ce nasc. Intrebarea este daca dupa un an sau doi de concediu ... (vezi toată discuția)