avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imputernicire pentru partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imputernicire pentru partaj

Buna ziua,

Parintii mei au divortat in 1992. Tatal meu a plecat in strainantate unde traieste si acuma. Pentru apartamentul care-l detin amandoi nu s-a facut partajul la divort, deoarece tata a considerat ca copii ramanand cu mama sa nu ne supuna schimbarilor de acest gen. (de a ne muta in alt loc, considera ca a fost o trauma pt noi divortul lor, nu a dorit sa mai contribuie cu alte schimbari ). Acuma noi am crescut si fiecare a plecat din acel apartament. Tatal vrea sa se faca partajul, sa primeasca ceea ce i se cuvine. Este posibil sa se faca dupa atatia ani ? Este posibil sa ne imputerniceasca pe noi, copii lui, sa il reprezentam interesele ? El nefiind capabil sa se intoarca in tara ?
Va rog un sfat pentru cum sa procedam in acest caz ?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Rayodeluz , utilizator 09:22, 2 August 2011
Tatal vrea sa se faca partajul, sa primeasca ceea ce i se cuvine. Este posibil sa se faca dupa atatia ani ?

Da, deoarece actiunea de partaj este imprescriptibila.

Este posibil sa ne imputerniceasca pe noi, copii lui, sa il reprezentam interesele ? El nefiind capabil sa se intoarca in tara ?

Da este posibil. Trebuie sa intocmeasca o procura in acest sens, probabil prin intermediul misiunii diplomatice a Romaniei din tara in care domiciliaza acum.

Va multumesc pt raspunsul prompt

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire imi revine dupa tatal meu cristina62 cristina62 in urma divortului parintilor mei,tatal meu a ramas in apartamentul in care locuisem impreuna cu chirie,din anul 1963. In anul 1990 s-a recasatorit si a ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament coproprietate tvmnewnet@yahoo.com tvmnewnet@yahoo.com In anul 1992 am dobandit cu fosta sotie, in baza Decretului Lege din 1990, am cuparat apartamnetul in care l-am obtinut din fondul locativ de stat in anul ... (vezi toată discuția)
Divort in austria ancasimona ancasimona 1. In urma cu doi ani am divort de comun acord in Austria de sotia mea. A fost stabilit aici divortul, fara partaj. Din casatorie avem trei copii, dintre care ... (vezi toată discuția)