avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drept de mostenire imi revine dupa tatal meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drept de mostenire imi revine dupa tatal meu

in urma divortului parintilor mei,tatal meu a ramas in apartamentul in care locuisem impreuna cu chirie,din anul 1963. In anul 1990 s-a recasatorit si a cumparat in rate acest ap. impreuna cu a 2-a sotie,care insa,a decedat in 1992. S-a facut succesiunea,in urma careia a dat o suma de bani copiilor defunctei. S-a recasatorit ,si a achitat dupa un timp acest apartament. Actul de proprietate a ramas pe numele lui si al sotiei defuncte cu mentiunea ca s-a facut succesiunea. Recent a decedat si tatal meu. Eu sunt singurul lui copil. Rugamintea mea este daca poate cineva sa-mi spuna care este partea mea de mostenire din acest apartament.Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina62 , utilizator 22:17, 17 Ianuarie 2013
Cota care vă revine este de 3/4 din imobil, sotia supravietuitoarea având dreptul la 1/4 + posibile drepturi de creanta pentru sumele platite drept rata alaturi de tatal dvs.
daca in momentul in care se face succesiunea vreau sa trec toata partea mea de mostenire pe numele copilului meu cu ce acte trebuie sa ma prezint la notar? Mentionez ca fetita mea nu este in tara,este plecata in Italia, si sa fi vrut sa stiu daca este necesara prezenta ei . Multumesc mult pt raspunsul anterior si va rog daca imi puteti raspunde si la aceasta intrebare
Trebuie sa dezbateti succesiunea si dupa ce aveti in mana certificatul de mostenitor puteti face contract de vanzare cumparare, donatie, etc. cu partea dvs.
Am revenit cu o noua intrebare. Am fost impreuna cu sotia tatalui meu la notar pt succesiune,dar aceasta nu a fost multumita de cota care ii revine,avand pretentii la o parte din ratele achitate de tatal meu pe durata casatoriei lor.Am fost indrumate catre tribunal.Intrebarea mea este care ar fi diferenta de costuri si cine trebuie sa le suporte? Daca deschid eu succesiunea in instanta trebuie sa platesc inainte aceste costuri? Cum pot face aceasta succesiune totusi in conditiile in care ea refuza sa comunice cu mine?
daca inaintati actiunea de succesiune si partaj va trebui sa suportati dv costurile legate de taxe de timbru, eventual expertixe, onorarii avocat. dupa finalizarea procesului, daca veti castiga "mama vitrega" va fi obligata la cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor ghotycul ghotycul Buna ziua. Ma numesc Dan si am o nelamurire in ce priveste mostenirea. Dupa moartea mamei mele tata a ramas proprietarul unui apartament in care sunt si eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare legata de o succesiune ceva mai complicata ... tonymotola tonymotola Buna Ziua Am o intrebare legata de o succesiune ceva mai complicata in calitate de fiu unic al parintilor mei care nu mai sunt. Tatal meu a divortat de mama ... (vezi toată discuția)
Nelãmurire faþã de o succesiune. kanai kanai Bunicul meu a decedat acum ceva vreme, neexistand un testament, singurii moştenitori sunt mama şi mama ei vitregă, (soţia bunicului la data decesului). Ca ... (vezi toată discuția)