avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drept de mostenire imi revine dupa tatal meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drept de mostenire imi revine dupa tatal meu

in urma divortului parintilor mei,tatal meu a ramas in apartamentul in care locuisem impreuna cu chirie,din anul 1963. In anul 1990 s-a recasatorit si a cumparat in rate acest ap. impreuna cu a 2-a sotie,care insa,a decedat in 1992. S-a facut succesiunea,in urma careia a dat o suma de bani copiilor defunctei. S-a recasatorit ,si a achitat dupa un timp acest apartament. Actul de proprietate a ramas pe numele lui si al sotiei defuncte cu mentiunea ca s-a facut succesiunea. Recent a decedat si tatal meu. Eu sunt singurul lui copil. Rugamintea mea este daca poate cineva sa-mi spuna care este partea mea de mostenire din acest apartament.Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina62 , utilizator 22:17, 17 Ianuarie 2013
cristina62 a scris:

daca in momentul in care se face succesiunea vreau sa trec toata partea mea de mostenire pe numele copilului meu cu ce acte trebuie sa ma prezint la notar? Mentionez ca fetita mea nu este in tara,este plecata in Italia, si sa fi vrut sa stiu daca este necesara prezenta ei .


Dupa ce veti definitiva toate formalitatile necesare succesiunii si partajului, puteti vinde sau dona fiicei dreptul dvs. de proprietate, dar trebuie ca fiica dvs. sa fie de fata pentru a semna actele sau, daca nu poate, sa imputerniceasca pe cineva sa o reprezinte printr-o procura intocmita la reprezentanta noastra diplomatica din Italia.
cristina62 a scris:

nu a fost multumita de cota care ii revine, avand pretentii la o parte din ratele achitate de tatal meu pe durata casatoriei lor. Am fost indrumate catre tribunal.


cota ei este 1/4, dar separat de aceasta poate avea pretentii (drept de creanta) asupra unei parti din ratele achitate.

Daca pretentiile nu sunt exagerate si ar fi loc de intelegere, ati putea incerca. Pentru ca taxele de timbru nu sunt prea prietenoase si, pe langa ele, mai sunt si alte cheltuieli.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
romascanu, moderator
Intre timp am deschis la tribunal partaj succesoral iar la primul termen sotia tatalui meu a prezentat un act de donatie din partea tatalui meu pe 1/2 din apartament,cerand in instanta si dreptul la 1/4 din cealalta jumatate. Ce mai pot face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor ghotycul ghotycul Buna ziua. Ma numesc Dan si am o nelamurire in ce priveste mostenirea. Dupa moartea mamei mele tata a ramas proprietarul unui apartament in care sunt si eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare legata de o succesiune ceva mai complicata ... tonymotola tonymotola Buna Ziua Am o intrebare legata de o succesiune ceva mai complicata in calitate de fiu unic al parintilor mei care nu mai sunt. Tatal meu a divortat de mama ... (vezi toată discuția)
Nelãmurire faþã de o succesiune. kanai kanai Bunicul meu a decedat acum ceva vreme, neexistand un testament, singurii moştenitori sunt mama şi mama ei vitregă, (soţia bunicului la data decesului). Ca ... (vezi toată discuția)