avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor

Buna ziua.
Ma numesc Dan si am o nelamurire in ce priveste mostenirea.
Dupa moartea mamei mele tata a ramas proprietarul unui apartament in care sunt si eu trecut in acte cu 1/4 din apartament. A mai cumparat o casa cu teren si apoi s-a recasatorit. Pers cu care s-a recasatorit mi-a fost tutore de la 9 ani si as dori sa stiu daca are dreptul la proprietatile tatalui meu detinute inainte de recasatorie. Sunt casatoriti legal de 17 ani.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ghotycul , utilizator 12:27, 16 Ianuarie 2014
In situatia decesului tatalui dvs., sotia supravietuitoare va mosteni o cota de 1/ 4 din averea tatalui dvs., iar restul cotei de 3/4 o veti mosteni dvs.
Acea cota de 1/4 pe care eu o detin deja in acte (sunt trecut in actul de proprietate) se ia in considerare la partaj ?
Nu, aceea cota nu intra in masa de partaj.
Poate tatal meu sa imi faca act de vanzare cumparare fara semnatura sotiei actuale?
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
ghotycul, utilizator
Dvs sunteti coproprietar cu tata asupra apartamentului.

Tata poate sa va vanda cota lui de 3/4, ...dar mai bine faceti un partaj cu tata (in acest din urma caz nu se datoreaza impozit).

:confused: E ceva in dezordine ...dvs trebuie sa aveti mai mult de un sfert din apartament.
Nu cumva are tata 5/8 si dvs. 3/8?
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Drepturi dupa casatorie ghotycul ghotycul Tatal meu este recasatorit (15 ani) si ma intereseaza ce drepturi are sotia actuala in cazul decesului tatalui. Sunt 2 imobile luate inainte de casatorie , ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)