avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită vanzare bunuri de catre lichidator
Discuție deschisă în Executare silită

vanzare bunuri de catre lichidator

suntem o societate in insolventa, avem un credit la o banca din romania pe care l-am girat cu un pamant ,si am semnat si un contract de fidejusiune si pemtru bunurile proprii.mentinez ca societatea mai are in patrimoniu 2 apartamente ,iar asociatul are o casa proprietate personala in spatele pamantului girat.
lichidatorul societatii numit de tribunal nu a lasat asociatul sa vanda apartamentele, patrimoniul societatii , pentru acoperirea datoriilor . banca la care avem creditul a scos la licitatie atat pamantul girat pentru credit cat si casa proprietate personala a asociatului si a sotiei dansului pe care lichidatorul le-a cumparat fara a aduce la cunostinta acest lucru .
ce se poate face pentru ca asociatul sa nu piarda casa proprietate personala ????????????????
Cel mai recent răspuns: karmelika , utilizator 12:26, 5 August 2011
Din pacate nu se pot face prea multe in aceasta privinta, mai ales ca mi se pare tardiva orice actiune pt. ca ati spus ca a fost adjudecata deja casa proprietatea asociatului. Nu s-ar mai putea face decat contestatie, daca exista motive, impotriva procesului-verbal de licitatie si apoi impotriva actului de adjudecare, in termen de 15 zile, de la intocmirea fiecaruia.
In mod corect lichidatorul nu a lasat asociatul sa vanda apartamenteleproprietatea societatii pt. ca, odata inceputa insolventa, bunurile societatii nu pot fi valorificate decat in cadrul acestei proceduri.
Casa asociatului ar fi putut fi salvata, cred, doar daca banca si-ar fi recuperat debitul din vanzarea in cadrul procedurii insolventei a bunurilor proprietatea societatii si atunci nu ar mai fi fost indreptatita sa execute si casa sau alte garantii aferente creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre o firma aflata in insolventa sebigrozav sebigrozav Am o firma care are un apartament cumparat impreuna cu sotia si acum suntem in divort .Firma este in insolventa ceruta de catre finante ce se poate face ca sa ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)