suntem o societate in insolventa, avem un credit la o banca din romania pe care l-am girat cu un pamant ,si am semnat si un contract de fidejusiune si pemtru bunurile proprii.mentinez ca societatea mai are in patrimoniu 2 apartamente ,iar asociatul are o casa proprietate personala in spatele pamantului girat.
lichidatorul societatii numit de tribunal nu a lasat asociatul sa vanda apartamentele, patrimoniul societatii , pentru acoperirea datoriilor . banca la care avem creditul a scos la licitatie atat pamantul girat pentru credit cat si casa proprietate personala a asociatului si a sotiei dansului pe care lichidatorul le-a cumparat fara a aduce la cunostinta acest lucru .
ce se poate face pentru ca asociatul sa nu piarda casa proprietate personala ????????????????
Din pacate nu se pot face prea multe in aceasta privinta, mai ales ca mi se pare tardiva orice actiune pt. ca ati spus ca a fost adjudecata deja casa proprietatea asociatului. Nu s-ar mai putea face decat contestatie, daca exista motive, impotriva procesului-verbal de licitatie si apoi impotriva actului de adjudecare, in termen de 15 zile, de la intocmirea fiecaruia.
In mod corect lichidatorul nu a lasat asociatul sa vanda apartamenteleproprietatea societatii pt. ca, odata inceputa insolventa, bunurile societatii nu pot fi valorificate decat in cadrul acestei proceduri.
Casa asociatului ar fi putut fi salvata, cred, doar daca banca si-ar fi recuperat debitul din vanzarea in cadrul procedurii insolventei a bunurilor proprietatea societatii si atunci nu ar mai fi fost indreptatita sa execute si casa sau alte garantii aferente creditului.
Fidejusor bancar
radin
buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron
eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)