avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... email comercial
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

email comercial

Cred ca acest subiect "email comercial" m'ar interesa mai in amanunt. Eu folosesc Outlook Express in w2k pro si nu sunt sigur ca stiu sa'l setez pentru scopul acesta... certificate calificate... semnaturi... read receipt...
daca trebuie sa cumpar certificat sau am deja in Windows...

Am de corespondat cu o firma de la care am cumparat ceva - acum e stricat - iar OPC m'a sfatuit sa fac lucrul acesta in scris, prin Posta RO si ar lua prea mult timp.
As incerca prin eMail daca as stii ca poate reprezenta dovada la nevoie.
citat:
"Potrivit art.6din Legea nr.455/2001, înscrisul în formã electronicã, cãruia i s-a încorporat, atasat sau i s-a asociat logic o semnãturã electronicã, recunoscut de cãtre cel cãruia i se opune, are acelasi efect ca actul autentic între cei care l-au subscris si între cei care le reprezintã drepturile. Deci, indiferent de faptul cã semnãtura electronicã este bazatã sau nu pe un certificat calificat, din momentul în care apartenenta acesteia este stabilitã, prezumtia autenticitãtii înscrisului în formã electronicã nu mai poate fi contestatã."

Scuzati formularea ne-academica,
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan me , utilizator 20:51, 19 August 2008
Poate reprezenta o dovada la nevoi.
Folositi in paralel si posta romana pentru orice eventualitate.

avocat Claudiu Lascoschi
Ca sa folosesc in paralel posta romana implicit trebuie sa stiu sa trimit eMail comercial, daca a mai folosit cineva dintre dv modul acesta de corespondenta mi'ar fi de mare ajutor. Din cati avocati am consultat nu am gasit pe cineva cunoscator la problema mea iar eu nu as sta sa fac teste in momentul actual, as prefera o consultanta, sa platesc dar sa aflu in timp util ceea ce ma intereseaza.
Situatia expusa de dvs este foarte rara si prezinta in mare masura caracter de noutate.
Totusi eu sunt convins ca puteti gasi un raspuns sigur la problema dvs.Atat de sigur pe cat se poate in aceasta problema.
Problema este ca nu am inteles exact care este problema dvs...fondul problemei dvs...

avocat Claudiu Lascoschi
Configurarea clientului de mail cu certificatul calificat (digital id), problema it mai degraba, recunosc.
Semnatura digitala si certificatul digital sunt doua lucruri diferite. Un ofertant de semnaturi digitale este Digisign (nu va pot da link-ul ca nu am voie - cautati pe Google ;) ). Pe siteul ANRCTI (Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei) gasiti cativa furnizori romani de astfel de certificate. [ link extern ]

Alte discuții în legătură

E-mail - dovada in instanta petronelabz petronelabz spuneti-mi va rog corespondenta intre 2 persoane (angajat si angajator) are vreo valoare in cazul unui proces? multumesc (vezi toată discuția)
Valoarea mailului in instanta ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, din experienta dvs., daca e-mailul are valoarea unui inscris sub semnatura privata? Speta este urmatoarea: Un furnizor, cu ... (vezi toată discuția)