avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INTREBARE IN LEGATURA CU HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INTREBARE IN LEGATURA CU HG nr.500/2011

AM O INTREBREA IN LEGATURA CU LEGEA HG nr.500/2011 EU AM LUCART LA O FIRMA NU A EXIXTAT LA FIRMA RESPECTIVA ACEST REGISTRU DAR A EXIXTAT LA CLIENTI UNDE LUCRAM CU CONTRACTUL SOCIETATI
DECI EU LA INTRARE SI LA IESIRE MA SCRIS IN REGISTUL RESPECTIV
EU LUCREZ DIN 27 09 2010 IAR IN CONTRACT ESTE TRECUT 29 09 2010
INTREBAREA:
CU O COPIE DUPA ACEST REGISTRU POT DOVEDI IN INSTANTA CA EU AM LUCART DIN 27 SI CA IEI MAU TRECUT DIN 29 SI CELE DOUA ZILE NU MIAU FOST PLATITE ?
IAR PUNCTUL DE LURU LA CARE AM LURAT UNDE ESTE REGISTRUL RESPECTIV POT CERE ELIBERAREA UNIU COPI DE PE PAGINA RESPECTI CU STAMPILA CONFIRM CU ORIGINALUL SI SEMNAT DE PUNCTUL DE LUCRU RESPECTIV
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 2 August 2011
Domnule,

In primul rand, nu mai scrieti cu litere de tipar pentru ca pe internet, acest lucru inseamna ca strigati.
In al doilea rand, data inregistrarii contractului de munca (de exemplu: contractul nr.3 din 2 august 2011) nu inseamna ca din 2 august ati inceput munca, ci doar ca atunci a fost inregistrat contractul. Verificati, citind articolul din contact, cand s-a mentionat ca ati inceput efectiv munca.
Puteti avea surpriza sa observati ca nu ati fost prejudiciat cu nimic si nu v-au fost furate cele doua zile.
Abia apoi, daca sunteti convins de cele sustinute, puteti sa adresati o cerere la dep. de resurse umane in care sa solicitati lamuriri si plata celor 2 zile. Daca cererea nu va este rezolvata pe cale amiabila, puteti sa formulati cerere in instanta si sa solicitati toate probele pe care le doriti. Instanta il va putea obliga pe angajator sa depuna toate actele pe care le indicati si la care nu aveti acces in momentul de fata.
multumes pt raspuns

in contractul individual de munca la punctul 3 litera a scrie ca prezentul contract se incheie pe o durata: nedeterminata salariatului x incepand sa inceapa activitatea din 29 09 2010
#-o
DA.
Daca sunt foarte importante cele doua zile lucrate, si considerati ca aveti timp suficient pentru a cistiga drepturile salariale cuvenite si neplatite pentru doua zile, raspunsul este DA.
Nu aveti cum sa dovediti cu acea copie din REVISAL ca lucrati din 27.09 , daca in registru este trecut 29.09 , la fel ca si in c.i.m. ...

Cele doua zile 27 si 28 le puteti dovedi prin martori - colegi de serviciu , inscrisuri din care sa reiasa ca in acele doua zile ati fost la munca - condica de prezenta, facturi etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da in judecata o firma ? csaby2011 csaby2011 cum pot da in judecata o firma ? ce documente imi trebe ca sa pot incepe o contestatie ? cum se competaza formular sau care sant pasi ? 1 )am lucart la o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mi s a suspendat permisul pe 90 de zile pentru neacordare ... Anonim12367 Anonim12367 Buna ziua, Mi s a suspendat permisul pe 90 de zile pentru neacordare prioritate ce a rezultat intru accident fara persoane vatamate/ nu au fost necesare ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati csaby2011 csaby2011 Buna ziua caut informati care mar putea ajuta ca sa dau in judecata firma la care am lucrat am lucrat la o firm din 29 09 2010- si in data de 04 jjulie 2011 ... (vezi toată discuția)