avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Preluari firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Preluari firme

Stimabililor,

tot primesc emailuri cu urmatoarele, drept pentru care va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca s-a ,,inhamat" cineva la o astfel de rezolvare a iesirii dintr-o societate cu datorii....

www.preluari-firme.net

imi cer scuze pentru majuscule, asa este citatul:

ITI VOM PRELUA SOCIETATEA COMERCIALA IMPREUNA CU TOATE DATORIILE EXISTENTE, INTREG ACTIVUL SI PASIVUL FIRMEI VOR FI PRELUATE DE CATRE NOI PRIN CESIUNEA PARTILOR SOCIALE, VOM SCHIMBA ACTIONARII, ADMINISTRATORUL IAR LA SOLICITAREA TA VOM SCHIMBA SI SEDIUL SOCIAL EXISTENT, PUNANDU-TI LA DISPOZITIE O NOUA ADRESA PENTRU SEDIUL FIRMEI. PROCEDURA ESTE RAPIDA, SE EFECTUEAZA PRIN REGISTRUL COMERTULUI, IAR LA FINALUL FORMALITATILOR LEGALE TU NU VEI MAI AVEA NICIO LEGATURA CU VECHEA TA FIRMA.

INCEPAND CU DATA DE 23.06.2010 A INTRAT IN VIGOARE ORDONANTA 54/2010 CE OBLIGA REGISTRUL COMERTULUI SA TRANSMITA PE CALE ELECTRONICA CATRE ANAF TOATE CESIUNILE FACUTE INTRE TERTI DE INDATA CE ACESTEA SUNT INREGISTRATE IN REGISTRUL COMERTULUI.
ASTFEL, O CESIUNE DE PARTI SOCIALE IN FORMA CLASICA ( CONTRACT DE CESIUNE DE PARTI SOCIALE CATRE TERTI) VOR AVEA NEVOIE DE ACCEPTUL FISCULUI, EXISTAND POSIBILITATEA CA ORICE CREDITOR SA FACA OPOZITIE IN TERMENUL LEGAL DE 30 DE ZILE, PROCEDURA DE CESIONARE FIIND IN CONDITIILE ORDONANTEI MULT INGREUNATE SI DE LUNGA DURATA. EXISTA LA ACEST MOMENT SOLUTIA LEGALA LA ORDONANTA 54/2010, ASTFEL ALATURI DE AVOCATII NOSTRI VOM INREGISTRA CESIUNEA FARA RISCUL DE OPOZITIE SI FARA A FI COMUNICATA CATRE ANAF, PERFECT LEGAL PRIN MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL SI COOPTAREA DE NOI ASOCIATI, PRACTIC CESIUNEA VA AVEA LOC IN DOUA ETAPE.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Cristina Vasile, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 19:27, 3 August 2011
singurul scop al unei asemenea operatiuni consta in "pierderea" contabilitatii firmei lucru ce va duce la cvasi-imposibilitatea lichidatorului de a dovedi vreunul dintre cazurile de atragere a raspunderii personale a administratorului. Uneori chiar cazuri de evaziune fiscala pot fi imposibil de dovedit daca nu exista acte contabile insa nu intotdeauna.

pe de alta parte, conteaza si cine va inlocui asociatii si administratorii - daca noii proprietari ai firmei vor oferi declaratii politistilor de la investigarea fraudelor atunci degeaba faci operatiunea.
da se poate face majorare si introducere de noi asociati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale kappauser kappauser Care este pasajul, articolul sau textul din lege sau din OG 54/2010 care fac imposibila (interzic) cesionarea partilor sociale in cazul in care societatea are ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale alin_bv alin_bv Buna ziua Spuneti-mi va rog se mai poate face cesiunea de parti sociale ale unei societati cu datorii la stat ? Daca da, pana cand ? Conform OUG am ... (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale srl in executare silita Scortzishor Scortzishor Buna ziua, intr-un SRL sunt 2 asociati, ambii administratori. Firma apare pe site-ul ANAF cu mentiunea \"s-a inceput procedura de executare silita\" pentru ... (vezi toată discuția)