Buna ziua, intr-un SRL sunt 2 asociati, ambii administratori. Firma apare pe site-ul ANAF cu mentiunea "s-a inceput procedura de executare silita" pentru datorii catre stat. De asemenea, firma mai are si sediul social expirat la Registrul Comertului.
Se poate face cedarea de parti sociale de la un asociat la celalalt, in aceste conditii ? Stiam ca legea interzice acest lucru, dar pentru cedare de parti sociale catre un tert care vine din afara firmei, care nu are momentan nici o legatura, pe cand in acest caz este vorba de cedare de parti sociale in interiorul firmei, intre cei 2 asociati si administratori.
Cu siguranta nu veti putea cesiona partile sociale unei terte persoane (adica din afara societatii) deoarece ANAF va face cerere de opozitie. Legea nu interzice o cesiune interna, adica intre asociati, dar si aici este discutabil in privinta cererii de opozitie care poate fi formulata de ANAF impotriva cesiuni. ANAF executa activele societatii, daca nu are se va indrepta cu actiune in raspunderea solidara a asociatilor / administratorilor - art. 27 Cod procedura fiscala.
Orc
av.T.M.
Buna ziua. As dori sa vand firma cuiva insa am datorii la stat si daca as face cesiune de creanta am inteles ca Finantele ar face opozitie. Am inteles ca ar ... (vezi toată discuția)