Buna ziua,
Ma aflu in postura de vanzator al unui apartament cu 2 cam. si totodata de cumparator al altuia mai mare.
Am o intrebare in calitate de vanzator in ceea ce priveste "garantia" sau "asigurarea" impotriva eventualelor vicii. Mi se pare un pic deplasat sa mi se ceara mie persoana fizica care nu sunt experta in constructii sa dau garantii privind buna executie atat a constructiei, instalatiilor, etc. Daca apare o problema cum am vazut pe un alt site: era vorba de o situatie banala si des intalnita, un ap. care nu a fost "corespunzator intretinut" de catre cumparator, in sensul ca ai geamuri termopane si blocul izolat termic atunci clar trebuie sa aerisesti corespunzator imobilul. Se pare ca dupa o perioada a aparut igrasia iar cumparatorul vrea banii inapoi. Pai probabil intre timp scazusera pretul imobilului, si s-o fi gandit sa faca un ban. Cum te protejeaza legea in astfel de cazuri pe tine in calitate de vanzator impotriva eventualelor abuzuri? Cum putea demonstra proprietarul ca situatia a aparul ulterior vanzarii din vina clientului?
Va multumesc pentru raspuns. Insa aceasta era o speta ce o gasisem pe alte forumuri. Ma puteti ajuta sa identific concret ce ar putea intra in categoria vicii ascunse? Nu imi este foarte clar.