avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament cu vicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament cu vicii

Buna ziua,
Ma aflu in postura de vanzator al unui apartament cu 2 cam. si totodata de cumparator al altuia mai mare.
Am o intrebare in calitate de vanzator in ceea ce priveste "garantia" sau "asigurarea" impotriva eventualelor vicii. Mi se pare un pic deplasat sa mi se ceara mie persoana fizica care nu sunt experta in constructii sa dau garantii privind buna executie atat a constructiei, instalatiilor, etc. Daca apare o problema cum am vazut pe un alt site: era vorba de o situatie banala si des intalnita, un ap. care nu a fost "corespunzator intretinut" de catre cumparator, in sensul ca ai geamuri termopane si blocul izolat termic atunci clar trebuie sa aerisesti corespunzator imobilul. Se pare ca dupa o perioada a aparut igrasia iar cumparatorul vrea banii inapoi. Pai probabil intre timp scazusera pretul imobilului, si s-o fi gandit sa faca un ban. Cum te protejeaza legea in astfel de cazuri pe tine in calitate de vanzator impotriva eventualelor abuzuri? Cum putea demonstra proprietarul ca situatia a aparul ulterior vanzarii din vina clientului?
Cel mai recent răspuns: cristina.botezatu , utilizator 16:38, 2 August 2011
situatia relatata de dvs nu se incadreaza in vicii ascunse. prin urmare nu ar sanse ca castige in instanta. aparitia igrasiei nu este un viciu ascuns.
Va multumesc pentru raspuns. Insa aceasta era o speta ce o gasisem pe alte forumuri. Ma puteti ajuta sa identific concret ce ar putea intra in categoria vicii ascunse? Nu imi este foarte clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezoluțiune contract de vânzare-camparare apartament Myn1507 Myn1507 Buna ziua, In 2014 am achizitionat un apartament prin prima casa insa numai probleme mi-a facut. de cand l-am luat, am infiltratii, inundatii, umezeala, ... (vezi toată discuția)
Vicii locuinta feliciaburducea feliciaburducea buna ziua. am cumparat o casa in 2014 si de atunci am descoperit vicii de constructie. am schimbat incalzirea in pardoseala, cu una electrica , acum am ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns la un apartament. pot acționa în judecată foștii proprietari? Irina_sebea Irina_sebea Buna dimineata, Am cumparat un apartament la care mi-am dat seama dupa, ca vechii proprietari nu au schimbat termopanele la toate camerele in momentul in ... (vezi toată discuția)