avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea58/1974
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea58/1974

buna ziua,sper sa primesc ajutorul cuvenit din partea dumneavoastra,descriu pe scurt problema mea:doresc sa cumpar o casa care se afla in urmatoarea situatie,exista o chitanta de mana de vanzare a terenului,familia care a cumparat terenul,a decedat s-a facut masa succesorala si a aparut un certificat de mostenitor emis in anul 1987certificat de un notar de stat,in respectivul certificat este mentionat ca defuncta a dobandit dreptul fara titlul de proprietate,problema apare abia acum-mostenitorul(vanzatorul)ii revine intreaga masa succesoralacu exceptia terenului(inca o nelamurire a mea mai este un mostenitor care a fost de acord cu testamentulin calitate de nepot si fiica predecedata-deci nu mai are drepturi nu?)la final in certificat apare o nota in care este scris:terenul cuprins in masa succesorala trece in proprietatea statului conf.art30.leg.58/1974,daca se poate sa ma indrumati si pe mine ce se poate face ,cum trebuie procedat pentru obtinerea actului de proprietate,{am inteles ca se poate fara instanta(ordin al prefectului?!)cum se poate si ce ma indrumati sa ma complic este complicat sau nu,va multumesc pentru atentie si sper ca am explicat cum trebuie situatie pentru a fi inteleasa
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:39, 2 August 2011
Beneficiarul certificatului de mostenitor prin care terenul a trecut in proprietatea statului prin efectul art. 30 din legea 58/1974 trebuie sa formuleze o cerere catre primarul localitatii prin care sa solicite constituirea dreptului de proprietate in temeiul art. 36 din legea 18/1991.
La aceasta cerere va atasa schita terenului, certificatul de mostenitor, acte de stare civila, certificat de atestare fiscala, declaratii de vecinatate si eventual alte inscrisuri care vor fi solicitate de catre institutie, in functe de practica fiecarui judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 58/1974 valentin75 valentin75 buna ziua,sper sa primesc ajutorul cuvenit din partea dumneavoastra,descriu pe scurt problema mea doresc sa cumpar o casa care se afla in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire niculaen niculaen In anul 1987 a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, bunurile o casa 3 camre si terenul aferent casei de 250mp, ffind cedate prin renuntare de catre frati ... (vezi toată discuția)
Abrogare lege Sofoclis Sofoclis Ma intereseaza daca legea nr.58/1974 a fost abrogata si cand va rog ?! si ce trebuie sa fac pt a m-i se restitui terenul trecut abuziv in proprietatea statului ... (vezi toată discuția)