avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Receptie materii prime
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Receptie materii prime

Cum fac receptia unor materii prime pentru care mi s-a emis bon fiscal ? Pot face NIR avand la baza bonul fiscal? Daca nu este corect, nu le voi mai contabiliza. Precizez ca pana mi-au iesit actele firmei am facut cumparaturi fara sa cer factura, ci numai bon fiscal.
Cel mai recent răspuns: danabunea , utilizator 10:16, 3 August 2011
DAca aceste cumparaturi fara factura sunt cheltuieli pt. firma le cuprindeti intr-un Decont de cheltuieli la care anexati toate aceste BF. si le contabilizati emitind o disp. de plata din caseria firmei pentru plata lor.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
iulia53, utilizator
Va multumesc frumos pentru lamuriri, insa doream sa stiu daca fac intrare in gestiune a materiilor pe baza de NIR chiar daca ele nu sunt detaliate pe factura ci cuprinse in bonul foscal. Da, acestea sunt folosite in productie
Aveti cumva un model de Decont de cheltuieli?
Il gasiri accesand acest link.
[ link extern ]
E de preferat sa aveti factura cu produsele detailate pentru a putea face receptia lor-NIR.Aceste materii prime nu le mai cuprindeti in decont. de ch. pentru ca intra in gestiunea de stocuri si la iesire faceti bon de consum.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
iulia53, utilizator

Alte discuții în legătură

Inregistrare in contabilitate-bonuri fiscale gabitza1980 gabitza1980 pot inregistra in contabilitate bonuri fiscale(materiale de constructii,consumabile etc)fara factura? (vezi toată discuția)
Decontare bon fiscal florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Detin un magazin alimentar si de curand l-am renovat. Cum pot deconta un bon fiscal pe care este trecut vopsea - pe care am folosit-o la ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli LauraE LauraE Buna ziua Am si eu o nelamurire in legatura cu deductibilitatea anumitor cheltuieli de investitie in amenajarea unui spatiu comercial si cheltuieli cu, ... (vezi toată discuția)