avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract Donatie scris de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract Donatie scris de mana

In baza unei hartii de mana 4 mostenitori au fost de acord sa preiau cotele lor asupra unei parcele de teren dar 1 se opune, ce pot face cu inscrisul de mana ,daca unul din mostenitori se opune?
Cel mai recent răspuns: ContSters217470 , utilizator 22:10, 2 August 2011
Proprietarul parcelelor de teren a decedat?

Ati facut dezbaterea succesiunii?

Toti mostenitorii au acceptat tacit ori prin declaratie la notar mostenirea?
Traiesc toti, si au fost de acord 4 din 5 sa preiau prin donatie o parcel ,al 5 -lea nu se opune , dar nu semneaza , ce pot face , ii las libera suprafata aferenta cotei?
Actul este scris de mana si semnat .
Deci nu inteleg de ce ii numiti mostenitori. Mostenitor esti doar dupa decesul celui pe care il mostenesti.

Proprietarul poate dona parti din proprietatea lor doar prin act autentic la notar. Dupa decesul proprietarului daca unul din fii proprietarului care se opune donatiei poate solicita anularea donatiei in instanta si va avea succes pentru ca ii va incalca rezerva succesorala.
O sotie supravietuitoare in viata , 4 copii( au cote dupa tatal lor), din care 1 nu vrea sa semneze antecontractul de donatie, actul este scris de mana si semnat de 3 copii si sotia supravietuitoare, in act se obliga sa mearga la un notar in caz contrar pot fi dati in judecata , treaba este ce fac cu al 4-lea copil (majori toti).

Alte discuții în legătură

Cota parte teren/ diviziune 011Daniel 011Daniel Bunica mea a decedat in urma cu multi ani. Cele 3 fiice(mama e una din ele). Din ce stiu au facut dezbaterea insa toate sunt parte in acelasi document, nu ... (vezi toată discuția)
Partaj muresan_maria muresan_maria in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre donatie cota de apartament Dorky Dorky Situatia sta in felul urmator. Apartament pe numele sotilor, sotia decedeaza, finalmente dupa cativa ani se face dezbaterea succesorala. Fiecare dintre sot si ... (vezi toată discuția)