avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societate comerciala

As vrea sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru infiintarea unui srl.Pe scurt: sunt 2 asociati,sediul social va fi la parintii unuia dintre ei,domeniu de activitate:inchiriem un spatiu pentru a deschide un magazin alimentar (acesta este pricipal)dar am dori si sa prestam si servicii de instalatii si constructii.Ce acte depun la Registrul comertului?
Cel mai recent răspuns: AlexandruStan , utilizator 20:35, 5 August 2011
Cred eu ca aceasta nu este o intrebare penru forum, dar am sa va raspund totusi schematic.
Deci, intai va rezervati numele de la registrul comertului; apoi, intocmiti actul constitutiv, in care vor fi trecute, printre altele capitalul social, sediul, obiectul de activitate si administratorul.
Va recomand cu caldura nu care cumva sa va dea prin cap , fiind 2 asociati, sa impartiti capitalul 50% - 50%. Este un sfat dezinteresat pe care daca il respectati va poate scuti pe viitor de multe belele. 51%-49 % e mai mult decat bine.
Asociatii vor da declaratiile necesare la notar.
Administratorul va depune si specimenul de semnatura.
Va trebui sa depuneti capitalul social intr-un cont bancar, banca fiind la alegerea dvs.
Daca sediul social este intr-un bloc, aveti nevoie de aprobarea asociatie de proprietari si de aprobarea expresa a vecinului din stanga, din dreapta, cu un etaj mai sus si mai jos.
Apoi, va trebuie o adresa de la finante ca nu mai este inregistrata nici o alta firma la sediul declarat. Un dosar. Sa completati formularele (le luati de pe site-ul www.onrc.ro)
Imputernicire ptr cine se duce sa depuna actele. Evident, bani. (sa aveti la dvs. cel putin 1000 de lei)
Dupa cum spuneam, in mare, cam asta ar fi. Nu uitati ca puteti sa beneficiati de consultanta contra cost chiar la sediul registrului comertului
trebuie sa contactati un avocat sa faca toate actele
Poti sa infiintezi un srl si singur nu ai nevoie de avocat neaparat:)
si de exemplu in cazul meu in care nu pot obtine aprobarea vecinului de deasupra in nici un fel(la ceilalti vecini si la asociati am obtinut semnaturile) ce trebuie sa fac?care ar fi solutiile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costuri infiintare srl 2dsmart 2dsmart buna ziua vreau sa infiintez un srl cu un capital social de 200ron si 5 coduri CAEN spuneti-mi care sunt costurile infiintarii firmei si ordinea ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma ciprianr ciprianr Buna ziua, Imi puteti spune care sunt pasii pentru infiintarea unei societati care se va ocupa cu achizitii intracomunitare si vanzare? Multumesc, (vezi toată discuția)
Infiintare societate alina_cj alina_cj Ce costuri implica infiintarea unei societati? la acte ma refer... (vezi toată discuția)