avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada concediu de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada concediu de odihna?

Buna seara,
Stiu ca acum cf. codului Muncii durata co este de 20 de zile lucratoare si stiu ca acum pot face si cim cu 2 ore pa saptamana, problema este cate zile de co ii acord acestu salariat cu 2 ore/sapt? tot 20 de zile?la fel ca la cei cu 2h/zi?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 3 August 2011
1. Indiferent cate ore pe zi are in CIM salariatul va beneficia tot de acelasi numar de zile de concediu de odihna.

2. La aparitia Codului muncii (in februarie 2003) exista urmatorul articol:
Art.140
...
(4) Durata concediului de odihnă anual pentru salariaţii cu contract individual de munca cu timp parţial se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat.

3. Cu OUG 65/2005 acest alineat a fost abrogat.
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Si la cim cu 2 ore pe saptamana nu pe zi?va multumesc mult dl tudor
denisa2011 a scris:

Si la cim cu 2 ore pe saptamana nu pe zi?va multumesc mult dl tudor

Indiferent de durata timpului de munca specificat in c.i.m., salariatul incadrat cu c.i.m. cu timp partial beneficiaza de o durata minima a CO de 20 de zile lucratoare.
In speta, si la 2 ore/sapt va beneficia de un CO de minim 20 de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile co pt part time bachmann bachmann Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: Cum se calculeaza nr de zile de concediu de odihna pt un angajat care lucreaza 2 zile pe sapt , cate 5 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Cim cu timp partial mery52 mery52 Buna ziua, am un CIM cu timp partial 2 ore pe zi, 10 ore pe saptamana, la nr zile CO, cate zile tb sa trec 20 sau aferent celor 2 ore, adica 5 zile? Multumesc (vezi toată discuția)
Zile de concediu de odihna pt.contracte partiale gicubutnaru gicubutnaru Legat de nr.de zile de concediu pt.contracte partiale am gasit pe acest forum,mai multe raspunsuri.Care e cel corect ? 1. Indiferent daca CIM este cu timp ... (vezi toată discuția)