avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nota de constatare pentru stationare masina fara plata ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nota de constatare pentru stationare masina fara plata taxei de stationare

Buna seara. As avea rugamintea, daca cineva poate sa-mi dea vre-un sfat. Situatia se prezinta astfel: Azi, avand ceva probleme prin oras, am lasat masina stationata timp de vre-o ora, pe partea carosabila a unei strazi unde era indicatorul acela "Parcare/stationare cu plata", nu am avut tichet, nu am platit, deci...sunt in culpa. Cand m-am intors am gasit "Nota de constatare" prin care am fost instiintat ca am incalcat prevederile HCL Tg. Mures nr. 74/2009, ca sunt obligat sa platesc 22 lei despagubiri, in caz contrar voi fi sanctionat contraventional conform respectivului act normativ si a OG 2/2001. Nu e o suma mare, dar as intreba doar daca cineva a mai avut asemenea situatii, exista vre-o sansa de scapare ???. Multumesc mult daca cineva poate sa-mi dea vre-o informatie in aceasta privinta si va doresc toate cele bune :luck:
Cel mai recent răspuns: vasilescu costel , utilizator 07:04, 4 August 2011
Hotararile Consiliului Local au caracter de lege pe plan local daca nu incalca alte legi in vigoare. Ati fost in defect si deci sunteti bun de plata. Imi pare rau pt dv.
Am uitat sa fac precizarea ca Nota de constatare a fost emisa de TRACIA TREDE SRL, care are contract cu Primaria pt. asa ceva
Ar fi bine salatiti cei 22 lei si sa fiti multumit ca nu v-au ridicat masina.Puteti face contestatie doar daca puteti dovedi ca in acel moment nu functiona aparatul de taxat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roti blocate milos milos cu vreo luna in urma, in orasul Tg Mures au inceput sa rasara peste tot masini cu roti blocate, pentru neplata taxei de parcare. am gasit pe parbrizul masinii ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Contraventie - parcare pe trotuar Nightmareo6 Nightmareo6 Buna ziua , Am si eu o problema , astazi in Cluj Napoca am intrat pana la banca sa rezolv ceva si din lipsa unui loc de parcare , am parcat pe trotuar ... (vezi toată discuția)