avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie - Parcare pe trotuar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie - Parcare pe trotuar

Buna ziua ,

Am si eu o problema , astazi in Cluj Napoca am intrat pana la banca sa rezolv ceva si din lipsa unui loc de parcare , am parcat pe trotuar (trotuarul fiind lat - cca 4 m) iar cand m-am intors din banca aveam afisat in parbriz ... o Nota de Constatare a politiei locale care ma invita sa ma prezint la directia politiei locale pentru incheierea procesului verbal ... ce pot sa fac din acest punct de vedere pentru a nu plati amenda , vreau sa precizez ca amenda este intre 200-400 RON , mai scump ca si cea de parcare . Nota de constatare este xeroxata pe o coala a5 , foarte dezordonat , completata cu 2 pixuri de 2 culori , voiam sa o atasez acestei intrebari dar din pacate se pare ca nu pot ... voiam sa vad din punct de vedere legal cat este de ok aceasta hartie lasata de domnul agent constatator ... [ link extern ] .

Multumesc frumos pentru raspunsuri in avans .
O zi buna !
Cel mai recent răspuns: Nightmareo6 , utilizator 21:24, 23 Martie 2015
Da, este ok.
Chiar si fara nici o stampila fara un numar de inregistrare ?
Se pun doua probleme.
1.- Ati oprit cumva intr-o zona unde oprirea si, implicit stationarea, erau interzise (indicator rutier, zona verde, marcaje,etc).?
2. Prin stationarea autoturismului pe trotuar era asigurata o zona pentru circulatia pietonilor in latime de cel putin 1 metru.?
Daca raspunsul la primul punct este nu, iar la cel de al doilea punct da nu aveti nicio problema.
ing. Ioan Ciobanu
Raspunsul la prima intrebare este NU iar la a doua este DA dar conform HCL 61/2014 a judetului cluj ei incadreaza stationarea pe trotuar ca si contraventie . asta ma deranjeaza cel mai tare si ciorna respectiva din parbriz :D care nu are nici o noima ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare Anamaria04 Anamaria04 Buna seara ! Saptamana trecuta am parcat masina in fata blocului, pe trotuar. A ramas spatiu pentru pietoni de aproximativ 2 metri intre masina si bloc.Pe ... (vezi toată discuția)