avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subiect: Drepturi bibliotecar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subiect: Drepturi bibliotecar

Subiect: Drepturi bibliotecar

Ma numesc Adrian si am o intrebare catre dvs:
O salariata de la Biblioteca Judeteana lucreaza de 13 ani si nu a participat niciodata la o forma de pregatire profesionala continua asa cum prevede legea nr 133/2000,art 2 si 5 precum si Legea bibliotecarului, nr 334/2005, art 49 si 50.Drept urmare salariata s-a inscris din propie initiativa la Facultatea de Biblioteconomie din cadrul Universitatii de Stat transilvania unde a fost admisa la locuri cu taxa.
In urma asolvirii respective facultati salariata a solicitat plata taxei de scolarizare conform legislatie in vigoare dar a primit raspuns negativ din partea forului tutelar, in speta Consiliul Judetean.
Vreau sa stiu daca respectiva salariata are dreptul la restituirea taxei de scolarizare pe care achitat-o integral pana la terminarea studiilor si care este temeiul legal(daca exista) pentru a beneficia de acest drept

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:05, 15 August 2008
Nu, nu are dreptul. Cursul a fost urmat din initiativa dvs. La inceperea cursurilor trebuia sa faceti o solicitare CJ,in acest sens.
As dori sa imi puteti sa imi precizati in baza caror acte normative aflate in vigoare poate(nu poate) sa beneficieze de restituirea taxei de scolarizare din partea consiliului judetean.
Dea asemenea as dori sa stiu in baza carui act normativ ar fi trebuit sa faca o solicitare catre Consiliul Judetean pentru a beneficia de acest drept?
Va multumesc anticipat!
Ati mai pus aceeasi intrebare, sub alta forma, dar acelasi continut. Ati gresit sau... ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de scolarizare ContSters9917 ContSters9917 O persoana care lucreaza in cadrul unei biblioteci poate sa ceara restituirea taxei de scolarizare de la autoritatea tutelara(consilu judetean) dupa ce nu ... (vezi toată discuția)
Transformare post elisabeta5 elisabeta5 Exista temei legal pentru transformarea unui post de muncitor in post de bibliotecar intr-o biblioteca publica, in urma absolvirii unei facultati (nu de ... (vezi toată discuția)
Reincadrare studii superioare octaviac octaviac Buna ziua. Lucrez la Biblioteca Judeteana Bistrita Nasaud de 12 ani. Sunt incadrata cu studii SSD pe postul de bibliotecar (am absolvit Colegiul Universitar de ... (vezi toată discuția)