avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la concediu de odihna

Dupa cate luni de la angajare poti beneficia de concediul de odihna dupa noul cod al muncii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 3 August 2011
Trebuie sa solicitati concediul de odihna cu cel putin 60 de zile inainte de efectuarea acestuia. In caz contrar, angajatorul poate refuza perioada in care doriti sa plecati. art.143 alin.(4)
Concediul de odihna este anual, de 20 zile lucratoare, astfel dupa un an de angajare ben eficiati de 20 zile lucratoare de concediu de odihna.
Intrebarea postata era alta ... Codu Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea activitatii a anumita perioada de timp .. astfel ca va puteti lua CO si dupa o luna de zile de la angajare, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare concediu de odihna sburlea corina sburlea corina Dupa ce perioada un angajat nou poate sa beneficieze de zilele de concediu de odihna la care are dreptul conform contractului de munca? La contractul cu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la cateva zile? larafabian larafabian Sunt angajata cu c.i.m pe perioada determinata din luna 01.08.2012 si vreau sa stiu daca am dreptul ca patronul sa-mi dea cateva zile libere sau plata acestora ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna hbira hbira Buna ziua, Pentru ca acest an nu am efectuat concediul de odihna, iar cu data dede 1 iulie 2012 voi schimba locul de munca, pot beneficia de concediu de ... (vezi toată discuția)