avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ridicare autoturism presupus abandonat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ridicare autoturism presupus abandonat

Domnilor am o rugaminte mare la dvs. am un auto ce am incercat repararea lui ,dar din motive financiare nu am mai putut continua lucrarile ,autoturismul este primul pe care l-am cumparat in viata mea cu multe si mari sacrificii (cum era mai inainte) si nu doresc a renunta la el.E drept ca e impropiu pentru a circula dar are impozitul platit la zi.Am aratat conducerii A.D.P.-ului (ce ma somat in baza L.421/2002) ca nu e abandonat si sunt interesat de el foarte mult dar momentan nu am bani sa-l repar.Si treburile au continuat asa ca azi mi-a fost comunicata dispozitia primarului de sector ce zice ca o sa ridice autoturismul o sa ma puna sa platesc nu stui ce servicii (depozitare +ridicare+amenda). Daca cineva stie ce sau cum ar trebui sa procedez ca sa sacap de acest abuz, ca sunt un oarecare si nu am mai trecut prin asfel de situatii , oricum i-i multumesc celui cere stie sa-mi raspunda.O zi buna.:)
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 08:10, 3 August 2011
Trecerea vehiculului în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale se constată prin dispoziţie a primarului. Dispoziţia se comunică de îndată proprietarului sau deţinătorului legal al vehiculului. Dispoziţia primarului poate fi atacată, în termen de 5 zile de la comunicare, la instanţa de contencios administrativ, în condiţiile legii.

o alta varianta ar fi ca până la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti, sa achitati suma de 20.000.000 lei cu titlu de amendă, dispoziţia primarului rămâne fără obiect, iar vehiculul va fi restituit acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina ridicata de primarie maricost maricost vineri 25/03/2011 am fost anuntat de catre cunoscuti ca mi-a fost ridicata masina propietate personala din locul in care o aveam de aprox. 1 an de zile.sunand ... (vezi toată discuția)
Vehicul ridicat din parcare nesemnalizată ca parcare de reședință seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Pe timpul absenței de la domiciliu am avut vehiculul înmatriculat pe numele meu, în curs de reparație, parcat pe locul de parcare închiriat pe numele meu, ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto, amenda, puncte penalizare Blackmoon Blackmoon Buna seara, Am urmatoarea problema:mi s a ridicat autoturismul pe motiv ca nu am asigurat cel putin 1 m pentru circulatia pietonilor...bun, am platit sa mi ... (vezi toată discuția)