avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cei de la primarie vor sa imi ridice masina!!!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cei de la primarie vor sa imi ridice masina!!!

incep sa scriu deoarece ma confrunt cu o situatie cu totul noua pentru mine.si anume:cei de la primarie ma someaza sa iau masina de langa bloc sustinand ca se afla pe spatiul verde.chiar azi am gasit o somatie pe parbrizul acesteia in care scrie:
"Potrivit prevederilor Legii nr 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenurile apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale,modificata si completata prin Legea nr.309/2006 precum si in baza Hotarari Consiliului Local al Municipiului Bacau nr 233/2006,va somam ca in termen de 10 zile sa ridicati autovehiculul de pe terenul domeniului public/privat al municipiului Bacau.
In cazul in care nu va conformati,potrivit art.3 alin.(2) din Legea nr 421/2002 vom proceda la ridicarea acestuia de pe domeniul public/privat al municipiului Bacau,urmand ca dvs. sa suportati toate cheltuielile referitoare la inventarierea,expertizarea,ridicarea,transportul si depozitarea autovehiculului,potrivit art.5 din Legea 309/2006"

Acum tin sa mentionez ca acel loc in care se afla masina mea este un loc ingradit si de care locatarii au avut loc inca de la mutarea lor in acest bloc.ai mei au tinut masina acolo de cand s-au mutat in bloc adica din '80 si alaturi de ei au mai tinut inca 2 familii masinile acolo.acum celelalte 2 familii nu mai tin masina acolo dar eu da.si desi nu circul cu ea de aproape 2 ani platesc in continuare ipozit la primarie.mentionez ca nu incurca circulatia,este parcata intr-un loc ingradit de ai mei de acum 28 de ani langa bloc.
Personal cred ca cineva din bloc nu mai incape de masina mea si ar vrea sa se razbune.dar masina nici nu polueaza(daca nu o pornesc) nici abandonata sau fara stapan nu este.Cred ca totul a inceput de cand am avut o mica problema cu vecinul de sub mine care drept consecinta ca mi-a taiat via de la geam care nu il incurca cu absolut nimic l-am reclamat si eu la primarie ca tinea masina parcata sub geamul meu de la dormitor situat in partea din spate a blocului.cei de la primarie au venit si intr-un final a luat masina de sub geam.dar nu cred ca problemele sunt identice.adica masina aia nu a incurcat niciodata pe nimeni si vecinii pot spune ca acolo nu a fost spatiu verde amenajat de primarie niciodata.eu nu am stricat nimic asa cum a facut vecinul meu.el nici nu se afla in partea de bloc in care se afla masina mea.nu este abandonata si nici nu vad cu ce incurca pe altii.daca era pe marginea strazii sau pe trotuar ar fi fost alta situatie?
Ca cei de la primarie mi-au zis ca daca o mut pe trotuar ma lasa in pace.pai nu inteleg daca acolo nu incurca pe nimeni de ce sa o mut pe trotuar unde altii ar putea fi deranjati de prezenta ei?
Acum eu nu stiu cum sa procedez.Am incercat sa o dau la o firma de dezmembrari dar nu o vrea nimeni(e un opel din 66),iar la remat daca o duc imi da 50 ron pe ea in condintiile in care pe mine ma costa 100 ron numai platforma sa o duc pana acolo.
Dati-mi si mie un sfat.Sunt intr-o situatie foarte neplacuta si nu asd vrea ca cei de la Primarie sa mi-o ia cu forta.Nu vad cum ar putea face asta atata timp cat eu platesc impozit pentru ea ca orice alt sofer din tara asta.De ce daca as merge cu ea as avea voie sa o tin acolo dar asa ca nu merg cu ea nu am voie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 05:42, 26 Iulie 2008
Mie mi se pare o solicitare justificata. Din cate am inteles este vorba de o constructie (chiar daca este numai o ingradire) executata artizanal, inestetica si facuta fara niciun aviz de urbanism de la Primarie.
Sfatul meu este s-o casati. Cheltuielile de casare inclusiv transportul pana la REMAT se compenseaza prin faptul ca nu mai platiti impozit.
La mine in oras iti luai si amenda intrucat exista o hotarare a consiliului local care interzice parcarea autoturismelor in apropierea blocurilor de locuinte pe spatiul verde sau in alte locuri decat cele special amenajate in acest scop... stiu unul care a luat 700 lei amenda in baza acestei hotarari locale... ma mira cum de consilierii vostrii nu s-au gandit la asta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot afla cine este proprietarul unui autoturism abandonat? croco_madness croco_madness Cum pot afla cine este proprietarul unui autoturism abandonat? Sau de unde pot afla acest aspect mai exact ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Autovehicul considerat ''abandonat si fara stapan'' coryzalia coryzalia Am primit de curand o somatie de la ADP in care mi se aducea la cunostinta ca autoturismul meu va fi ridicat intrucat se considera abandonat pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la trotuar in spatele blocului AdrianaG1418 AdrianaG1418 Buna ziua, prin AP locatarii au cerut la primarie amenajarea unui trotuar ce traverseaza spatiul verde din spatele blocului. Initial am primit raspuns ... (vezi toată discuția)