avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dreptul la trotuar in spatele blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dreptul la trotuar in spatele blocului

Buna ziua, prin AP locatarii au cerut la primarie amenajarea unui trotuar ce traverseaza spatiul verde din spatele blocului. Initial am primit raspuns favorabil insa, cand s-a prezentat echipa pt amenajare, un locatar al blocului vecin, s-a opus pt ca vecina de la parter nu a acceptat sa se amenajeze parcare sub geamul ei. Primaria a trimis o doamna care ne-a spus apoi, ca fara acordul lor scris nu se poate face trotuar pt ca e spatiu verde.
Scara noastra are iesire in spatele blocului, tot acolo se afla si o incapere cu iesire direct afara, unde noi ne depozitam biciclete, carucioare de copii, etc. si e absurd sa trebuiasca sa intru inapoi in scara cu caruciorul si copilul de 1 an in brate, sa urc 5 scari, si apoi sa cobor alte 6 scari ca apoi sa ies pe usa din fata blocului... practic mi-e imposibil. Mentionez ca usa respectiva este pe coltul interior dintre cele 2 blocuri, si ne e din ce in ce mai greu sa folosim acei 50 cm ai rebordului, deoarece au plantat un liliac langa iesire in trotuarul lor, ce acum s-a facut destul de stufos.
Totusi, nu avem dreptul la trecere avand in vedere ca avem iesire si acolo? Dorim trotuar si nu sa betonam tot spatiul verde (aprox. 40 mp)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:00, 19 Noiembrie 2019
Țin să vă anunț de la inceput că din construcția blocului este prevăzut un spațiu de 0,8 m de la zidul blocului care sunt in propritatea blocului iar restul este spațiu public.
In urmă cu cinci ani la noi in bloc s-a efectuat un trotuar in jurul blocului betonat pe o distanță aproximativ cu a dv. și nu am solicitatat aviz decat in A.G. care a fost de acord . In prezent cu regenerarea urbană Primaria a asfaltat curtea și ne-au asfaltat și trotuarul .
Prin urmare să se hotărască in A.G. dacă doresc sau nu acest trotuar . Iar in privinta mașinilor care să nu parcheze sub geam am pus gard viu pt. a nu intra pe spațiu verde .
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
BEN46, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema asociatie de locatari EmanuelC EmanuelC Buna ziua! As dori sa va povestesc o mica-mare intamplare care a avut loc la o scara de bloc din Cta. Tot ce vreau sa stiu este daca am gresit cu ceva si ... (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocurilor costyzc costyzc Buna ziua dupa cum am vazut pe forum s-a mai pus in discutie situatia terenurilor din jurul blocurilor de locuit.vreau sa stiu exact cat teren de la peretele ... (vezi toată discuția)
Spatiul din jurul blocului crysty83 crysty83 locuiesc intr-un bloc P+4,la parter cum se iese din bloc in partea dreapta.Prin fata geamurilor mele este acea \"bordura de protectie a fundatiei blocului\" ... (vezi toată discuția)