avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina ridicata de primarie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina ridicata de primarie

vineri 25/03/2011 am fost anuntat de catre cunoscuti ca mi-a fost ridicata masina propietate personala din locul in care o aveam de aprox. 1 an de zile.sunand la nr. de pe masina am aflat ca este o actiune a primariei si ca trebuie s-a iau legatura cu serviciul ridicari din primarie. fiind vineri nimeni nu raspundea la telefon. mentionez ca eu sunt propietarul de drept al masinii si ca sunt cu impozitul la zi chiar in avans. in acte la certificatul de inmatriculare figureaza fostul propietar care momentan este plecat din tara si nu pot obtine o semnatura pentru programul rabla. cum s-a procedez in continuare?
Cel mai recent răspuns: ContSters200284 , utilizator 22:21, 29 Martie 2011
Mai intai mergeti la primarie si aflati de ce v-a fost ridicata masina. In functie de raspuns, vom putea sa va sfatuim ce sa faceti in continuare.
in cazul in care masina era parcata pe domeniul public sau intr-unloc nepermis, chiar daca timp de un an nu ati avut probleme, acest lucru nu presupune ca putea sa dainuiasca la infinit.
pentru a va recupera masina, ar fi fost indicat vineri sa mergeti sa achitati amenda, taxa de ridicare si taxa de depozit.acum o sa aveti marea surpriza ca suma de bani pe care o va trebui sa o achitati este enorma(cca 400-800 lei).
adriantapu a scris:

Mai intai mergeti la primarie si aflati de ce v-a fost ridicata masina. In functie de raspuns, vom putea sa va sfatuim ce sa faceti in continuare.

conform legii421/2002;problema este ca cel pe care l-au somat este vechiul propietar care este plecat din tara de 6 luni. eu fiind propietarul de drept(act vanzare cumparare, impozit platit de mine inscris in cartea tehnica a masinii)
Potrivit Legii nr. 421/2002, primaria are dreptul sa ridice doua categorii de autovehicule: cele fara stapan si cele abandonate.
Mie nu mi-e clar cum a fost declarat al dumneavoastra, pentru ca s-ar incadra in ambele categorii, iar aceasta este important pentru ca modalitatea de recuperare este diferita:
- auto fara stapan - proprietarul sau detinatorul legal se prezinta la primarie si face dovada ca detine vehiculul in mod legal, ca au fost platite toate taxele, tarifele si cheltuielile cu transportul si depozitarea (trebuie revendicat in 30 de zile de la data la care a fost declarat abandonat si publicata decizia in MO, altfel trece in proprietatea statului);
- auto abandonat - vehiculul trece in proprietatea statului in termen de 10 zile dupa transmiterea catre proprietar a somatiei de ridicare de pe domeniul public; dispozitia primarului ramane fara obiect daca proprietarul sau detinatorul legal se prezinta pentru ridicarea vehiculului pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti, dar bunul se restituie numai daca este platita o amenda de 2000 de lei.

Gasiti dispozitiile care va intereseaza in Legea nr. 421/2002 si in Norma metodologica din 06.02.2003 de aplicare a legii respective.

Sper sa va fie de folos raspunsul, cu toate ca daca vroiati sa o valorificati la Remat, s-a cam dus profitul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cei de la primarie vor sa imi ridice masina!!! anagelina anagelina incep sa scriu deoarece ma confrunt cu o situatie cu totul noua pentru mine.si anume:cei de la primarie ma someaza sa iau masina de langa bloc sustinand ca se ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla cine este proprietarul unui autoturism abandonat? croco_madness croco_madness Cum pot afla cine este proprietarul unui autoturism abandonat? Sau de unde pot afla acest aspect mai exact ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Ridicare masini abandonate forevertoday forevertoday Buna ziua, Astazi m-am trezit cu o somatie lipita pe geamul uneia dintre masinile mele care este parcata in parcarea blocului. In somatie (face referire la HG ... (vezi toată discuția)