avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de munca

sotul meu a avut un accident in timpul serviciului. patronul lui a declarat accidentul dupa 8 zile la ITM , si l-a "fortat" pe sotul meu sa scrie o declaratie prin care se declara vinovat de accident , luindusi angajamentul ca va suporta toate cheltuielile spitalicesti si ca ii v-a plati salariul normal . acum dupa doua luni patronul incearca nu-i mai dea banii care i se cuvin . ce am putea face ??? specific ca contractul de muca este cu salariul minim iar banii pe care ii lua erau mai multi .
Cel mai recent răspuns: marcky , utilizator 18:08, 5 August 2011
Conform Legii nr.319/2006 - Legea securitatii si sanatatii in munca - accidentul de munca trebuie declarat imediat,inregistrat pe baza unui proces verbal de cercetare si raportat catre Inspectoratul teritorial de munca precum si la asigurator.Nedeclararea accidentului constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4000 la 8000 lei.
De regula dupa producerea unui accident se trimite un fax catre inspectoratul teritorial de munca in care se precizeaza inprejurarile in care a avut loc accidentul dupa care se face cercetarea propriuzisa.Se formeaza o comisie de cercetare,se completeaza un formular de inregistrare a accidentului de munca( FIAM ),se fac schite si fotografii de la locul accidentului,declaratii de la martori si de la cel accidentat,copii dupa fisa de instruire etc.Toate acestea se indosariaza si se duc la Inspectoratul teritorial de munca.Dosarul se poate respinge daca inspectorul care cerceteaza cazul considera ca nu este complet si iar mai dureaza cateva zile pana se completeaza.Poate asa se explica cele 8 zile.
Din ce spuneti dv.accidentul declarat nu s-a petrecut in conformitate cu realitatea si chiar sotul dv.a scris o declaratie in acest sens care se regaseste in dosar.
Nu stiu de ce se complica patronul cu plata salariului, cand sotul dv.trebuia sa fie in concediu medical care este platit de casa de asigurari.
Nu ne spuneti cum s-a finalizat cercetarea accidentului,daca accidentul suferit a condus la incapacitate de munca sau invaliditate.
In concluzie puteti merge la ITM la inspectorul care a cercetat accidentul si sa relatati cele intamplate.Va fi dificil de demonstrat ca accidentul nu s-a petrecut dupa cum scrie in declaratie pentru ca in dosar exista declaratia sotului,a martorilor,a comisiei de cercetare a accidentului etc. ceea ce inseamna ca toti au mintit.

sotul meu este in incapacitate de munca de 2 luni de zile . a avut luxatie deschisa de cot care a necesitat o operatie si fixarea cotului cu brose , apoi gips . a stat cu mina imobilizata din data de 08.06 pina in data de 12.07 ,cind ia fost scoasa brosa . la recomandarea doctorului a inceput sa faca recuperare , el nereusind sa-si foloseasca mina la capacitatea normala . acum in momentul de fata patronul lui nu vrea sa-i mai plateasca medicalul .
va rog daca ne poate ajuta cineva , avem un copil si in momentul de fata doar eu muncesc .
poate cineva sa ne ajute???? ce putem face ca patronul sotului sa-si plateasca datoriile fata de noi ??? daca sotul meu isi schimba declaratia la ITM ce consecinte sint ??????
doroftei a scris:

va rog daca ne poate ajuta cineva , avem un copil si in momentul de fata doar eu muncesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de muncă Marius Baraboi Marius Baraboi Dacă am fost muşcat de un câine în timpul exercitării profesiei, şofer distribuitor, cum se traduce acest incident ? Ce pot face în continuare legal ??? (vezi toată discuția)
Accident de munca si cm Maryanariana Maryanariana Buna seara. Pe data de 27/01/1017,am suferit un accident de munca ,in timpul serviciului care sa soldat cu fractura cominutiva mana stanga ,plagi ... (vezi toată discuția)
Accident de munca bobinatorul bobinatorul buna ziua.acum trei luni si jumatate sotia a avut un accident de munca la servici la schimbul trei si nu la declarat ca sa nu piarda locul de munca.Ulterior i ... (vezi toată discuția)