avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu rude colaterale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu rude colaterale

va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
mama are o verisoara care a decedat si care nu are bunici, parinti, unchi,frati, sot, copii, nepoti de la frati. singurii mostenitori sunt veri primari. la succesiune vin numai verii primari care traiesc sau pot veni si copii şi sotii de la veri primari care au decedat. va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:37, 16 August 2008
nu inteleg exact ce vreti sa intrebati... daca persoana nu are mostenitori rezervatari, atunci o mostenesc rudele aflate in gradul cel mai apropiat
toti,copii si sotii de la veri primari care au decedat vin prin reprezentare, ei reprezinta varul mort.
Dar mostenirea in cazul acesta se deschide in instanta,cand nu sunt rude de gradul 1Art. 653

Descendentii si ascendentii au de drept posesiunea succesiunii din momentul mortii defunctului.
Ceilalti mostenitori intra in posesia succesiunii cu permisiunea justitiei. (C. civ. 889 si urm., 911, 917, 1860).

nutitoma a scris:

mama are o verisoara care a decedat si care nu are bunici, parinti, unchi,frati, sot, copii, nepoti de la frati. singurii mostenitori sunt veri primari. la succesiune vin numai verii primari care traiesc sau pot veni si copii şi sotii de la veri primari care au decedat.

La succesiune vin rudele în gradul cel mai apropiat al defunctului, în speţă verii primari ai acesteia care sunt în viaţă şi moştenitorii verilor primari care au predecedat. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori emil1702 emil1702 Cine este mostenitorul/mostenitorii defunctului care nu are sotie, nu are copii, are parintii adoptivi decedati dar traiesc mama naturala si fratii naturali? (vezi toată discuția)
Succesiune cu veri primari ContSters424612 ContSters424612 buna am o intrebare va rog sa ma lamuriti a murit o verisoara primara,ea nu a fost casatorita niciodata fratii nu are ,parinti nu are ,in schimb sunt 2 frati ... (vezi toată discuția)
Succesiune cosmy84 cosmy84 sal! Varul meu primar a decedat anul trecut,iar parintii sai mai demult fara ca acesta sa aiba mostenirea facuta.Intrebarea mea este cine are dreptul la ... (vezi toată discuția)