Va rog sa ma ajutati cu un nume pentru un avocat bun specializat pe drept civil/ penal (nu stiu de care am nevoie pentru ca sotul meu a primit o invitatie la conciliere in care este amenintat cu judecata penala sau civila in cazul in care nu se prezinta la intalnire).
Este vorba despre o suma de bani pe care o persoana fizica i-o punea lunar in contul curent (in transe inegale, de 1-3 ori in fiecare luna) prin depunere numerar. Persoana fizica afirma acum ca doreste recuperarea sumei totale (platite in aproximativ 2 ani si jumatate) afirmand ca a fost un imprumut. In afara de foile de varsamant pe care probabil si le-a pastrat, nu are absolut nici o dovada ca ar fi vorba despre un imprumut acordat sotului meu.
daca nu exista un contract de imprumut intre parti nu are nici o sansa sa ii recupereze chiar daca exista si martori. Proba cu martori este inadmisibila in acest caz.
este suficient ca sotul dvs sa sustina ca de fapt el a imprumutat o suma de bani si respectiva persoana nu facea decit sa o returneze. Asta va bloca pretentiile reclamantului.
nu conteaza ce completa pe depuneri deoarece sunt acte unilaterale si nu presupune si acordul primitorului.
este acelasi principiu care se aplica in comercial cu privire la mentiunile de pe factura fiscala nesemnata de debitor.
daca scria "mita" insemna ca cel care primea banii in cont este vinovat de "primire"?
Probleme imprumut
charis
Buna ziua,
sotul meu a schimbat de curand locul de munca. La vechiul loc de munca societatea ii facilitase urmarea unui curs professional pentru care s-a ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii
Poesia74
Buna seara,
Va rog sa imi spuneti e valoare are o hartie scrisa si semnata de cel care a imprumutat bani si cel care datoreaza bani? Anul trecut am dat 2000 ... (vezi toată discuția)