avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari-lista cheltuielilor lunare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari-lista cheltuielilor lunare

Daca in lista afisata cu cheltuielile lunare nu figureaza retinerile cu titlu de penalizari , asa zisele penalizari incasate se iau in calcul la stabilirea restantelor si respectiv a totalului de plata lunar? Este vorba de sume deduse din plata efectuata cu titlu de intretinere (adica pe chitanta nu se specifica decat suma reprezentanad contravaloarea intretinerii).
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:21, 3 August 2011
asociatiile de proprietari au sistem propriu de penalizari care trebuie aprobat prin hotarare a adunarii generale a proprietarilor astfel ca de la data afisarii listei de cheltuieli si expirarea termenului de plata sunteti de drept pusi in intarziere si datorati penalitati de intarziere...
@AdrianBadea

Vreti sa explicati situatia cu alte cuvinte? Nu se intelege deloc ce intrebati.
In lista afisata cu cheltuielile lunare nu apare penalizarea perceputa in momentul platii , iar din suma platita s-a extras suma reprezentand penalizarea , in luna urmatoare a unei plati la intretinere nu figureaza decat o parte din bani ca fiind platit iar diferenta probabil o reprezinta o penalizare perceputa fara ca sa apara in lista cu cheltuielile lunare.
Desi tot n-am inteles exact care este intrebarea am sa zic urmatoarele:

- penalizarea care se calculeaza pentru sume neplatite in conditiile legale de penalizare se afiseaza pe listele de intretinere. Este o conditie esentiala pentru a avea pretentia exprimata de administrator de a fi incasata.
Cu alte cuvinte nicio suma care nu este trecuta in lista de intretinere nu se plateste in plus la intretinere.

- ca atare orice calcul care nu are la baza sume afisate si apoi achitate cu chitanta nu este corect.
asta vroiam sa stiu ....daca rubrica de penalitati din lista cheltuielilor este sau nu obligatorie la afisare

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere luminita ursu luminita ursu am ramas restantiera la intretinere este legal ca sa fie penalitatile mai mari decat restanta asta in conditia care eu mi-am luat angajamentul de-a a plati ... (vezi toată discuția)
Datorii asociatie locatari Lizzy Lizzy Buna ziua! Am o intrebare. Daca figurez la intretinere cu o datorie desul de mare, dat fiind ca membrii familiei mele nu au achitat de ceva timp aceste ... (vezi toată discuția)