avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot sa plec cu copilul din tara fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot sa plec cu copilul din tara fara acordul tatalui?

doresc sa plec cu copilul din tara dupa ce acesta va implini varsta de 14 ani.tatal lui a disparut de la domiciliu si nu am cum sa iau legatura cu el.eu locuiesc acum in anglia unde am locul de munca si unde pot sa imi antretin copilul.va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:03, 3 August 2011
daca aveti hotarare irevocabila de incredintare a minorului, puteti sa iesiti cu el. daca nu aveti inca, ar trebui sa porniti procesul.
Pentru a scoate minorul din tara, fara acordul celeilalte parti, este nevoie de o hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare a acestuia catre dvs. (copilul este minor pana la 18 ani).
va adresati instantei cu o cerere de incredintare minor, il citati pe tata intai la ultimul domiciliu cunoscut, daca nu aflati unde locuieste, veti cere incuviintare de la instanta sa-l citati prin mica publicitate
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor scos din tara Baragan Ioana Baragan Ioana Buna ziua!Pot scoate un minor de 9 ani din tara fara acordul tatalui ?In hotararea de divort definitiva si judecatoreasca din 2007 copilul pe care intentionez ... (vezi toată discuția)
Copil in concubinaj DENUTA DENUTA Buna ziua.Am un copil in concubinaj.Eu nu locuiesc cu tata copilului.Tata e trecut pe certificat, dar numele final al copilului este numele meu, nu al lui. ... (vezi toată discuția)
Dilema barboza2 barboza2 In urma unei relatii a rezultat un minor care acum are 12 ani. Mama m-a dat in judecata dupa nastere si am recunoscut copilul. O buna perioada de timp nu am ... (vezi toată discuția)