avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare RADET

Este obligatoriu proiectul de debransare RADET in conditiile in care blocul a fost debransat pentru neplata facturilor la 1 martie ? Exista o lege sau un articol sau altceva in legatura cu aceasta situatie ?
Multumiri anticipate !
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:04, 12 August 2011
Banuiesc ca vorbiti de o debransare temporara a blocului.In cazul acesta aveti nevoie de actele sus-amintite (proiectul de debransare).Debransarea totala sau definitiva se face atunci cand furnizorul de energie termica isi inchide o centrala si hotaraste,pe criteriul rentabilitatii,incetarea furnizarii agentului termic.In acest caz instalatiile din apartamente si subsol (ma refer la cele de apa calda si coloanele de distributie) intra in proprietatea comuna a blocului si,in acest caz,le puteti scoate cu o simpla aprobare a asociatiei de proprietari.
Intr-adevar este vorba de o debransare temporara, dar fara nicio sansa de rebransare deoarece datoriile sunt prea mari si nu se pot achita. In acest context banuiesc ca nu mai este nevoie de proiect. Numai in cazul in care are loc rebransarea, desi atunci cand mi-au taiat caldura eu eram cu plata la zi, nu m-a intrebat RADET-ul daca eu sunt de acord sa o taie.
Multumesc de raspuns !
Eu zic ca totusi este nevoie de proiect dar ar fi bine sa discutati cu administratorul blocului daca mai aveti contract cu R.A.D.E.T. Acestea sunt dezavantajele incalzirii in sistem centralizat..
alexis45 a scris:

In acest caz instalatiile din apartamente si subsol (ma refer la cele de apa calda si coloanele de distributie) intra in proprietatea comuna a blocului si,in acest caz,le puteti scoate cu o simpla aprobare a asociatiei de proprietari.
aceste instalatii pe care le-ati enumerat sint oricum in prorietatea blocului, orice reparatie a acestora fiind facuta pe banii asociatiei, furnizorul neavind obligatii decit pina la contoarele blocului
Aceste lucruri sunt valabile numai la instalatiile de apa rece.Pt.apa calda sunt valabile doar daca au fost inlocuite pe cheltuiala asociatiei.

Alte discuții în legătură

Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)
Cereri racordare gaze si debransare radet constanta simona_12 simona_12 Buna ziua! Suntem proprietarii unui apartament situat in scara (scara C) unui bloc al carei furnizor de energie termica este RADET Constanta. Dorim sa demaram ... (vezi toată discuția)
Montarea centralei de apartament GeorgetaAnca GeorgetaAnca As vrea sa stiu care este procedura LEGALA, pasii de urmat de catre cineva care doreste sa se debranseze de la RADET si sa-si monteze centrala de ... (vezi toată discuția)