avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DAUNE MORALE, SUSPENDARE- ART 36 lEGEA INSOLVENTEI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DAUNE MORALE, SUSPENDARE- ART 36 lEGEA INSOLVENTEI

Va rog sa-mi spuneti daca daunele morale cerute intr-un proces avand ca obiect contestatie decizie de concediere intra sub incidenta art 36 din Legea nr. 85/2006.
MULTUMESC!
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
irol, utilizator
Cel mai recent răspuns: irol , utilizator 14:41, 13 Septembrie 2011
Ma intreb la ce este bun acest forum daca din 49 de vizualizari nimeni nu a putut da un raspuns intr-o luna si 10 zile? Pentru cei interesati voi raspunde eu la propria mea intrebare urmand ca dupa ce o sa se pronunte instantele sa afisez si opinia lor.

Art. 36 Legea nr. 85/2006 se aplica numai in privinta actiunilor care au ca obiect realizarea creantelor creditorilor, si nu si a actiunilor care au alt obiect.
Prin actiunea intentata in prezentul dosar cer anularea deciziei de concediere si nu realizarea vreunei creante impotriva angajatorului. Capatul de cerere principal il constituie anularea deciziei de concediere data cu nerespectarea art. 63 alin (1), art 267-268 C. muncii, fiind vorba despre o nulitate absoluta si nu de realizarea unei creante. In prezenta cauza instanta constata nulitatea deciziei si automat acorda despagubirile si daunele morale, pe caz concret, ca urmare a masurii nelegale.
In baza art. 269 C. muncii, din anul 2007, angajatorul este obligat sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Prin urmare, va rog sa observati faptul ca cererea mea are alt obiect si nu intra sub incidenta art. 36 Legea nr. 85/2006. Mai mult, admiterea cererii principale are ca efect si admiterea cererilor strict legate prin efectul legii de actiunea principala cum sunt despagubirile acordate in baza anularii masurii ilegale conform art. 78 si 269 C. muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare proces in baza legii insolventei. astept pareri si ajutor. georgedr72 georgedr72 Intr un proces de contestare a unei decizii de concediere - nu a fost specificata instanata si termenul de atac, nu a fost transmisa angajatului sub nicio ... (vezi toată discuția)
Proces civil deschis impotriva unei societati in insolventa nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare: suntem societate in insolventa, care mai avem inca un ele contracte in derulare. Unul dintre co-contractantii nostri, ... (vezi toată discuția)
Daune morale Krissia . Krissia . Cum pot sa scot daunele morale de la angajator ? Daca am solicitat acest lucru pe parcursul procesului de fond, dar instanta a respins pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)