avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntarea la clauza de intretinere intr-un contract ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntarea la clauza de intretinere intr-un contract de vanzare cumparare

Buna ziua.Am incheiat de vreo 10 ni un contract de vinzare cumparare cu drept de uz viager si clauza de intretinere pentru o garsoniera.Dupa decesul domnului si foarte multe discutii cu doamna ramasa in viata ,la aparitia rudelor (matusi si verisoare) doamna nu mai vrea nici sa deschida usa (am mai vorbit pe forum despre aceasta problema a mea si multumesc pentru sfaturi deoarece mi-au fost de un real folos).
Dupa foarte multe discutii si mers la dinsa cu martori care sa semneza ca refuza pachetele cu mincare dar ca eu le las acolo m-am trezit ca acum nici nu mai deschide usa Ultima data cind am fost la usa dupa toate refuzurile am incercat sa fortez usa (trebuia sa vad daca este in regula asta mai ales ca am avut caz in care a cazut in baie si a stat acolo doua ore deoarece avea inchisa/blocata usa si nu a putut intra nimeni) Dinsa a sunat la politia si s-a dat drept persoana mea spunind ca dau o spargere la apartament.A venit politia a verificat adresa mea din buletin (care este acceasi chiar daca nu stau acolo) si actul prin care am cumparat si trebuie sa intretin si a spus ca e ok.Dupa acest incident la vreo saptamina m-a sunat una dintre verisoarele doamnei si mi-a spus ca doamna nu are nici o pretentie de la mine,ca imi va ramina imobilul mie dar sa nu mai merg la dinsa sa nu-i mai duc nimic ca nu are nevoie de nimic de la mine A mai specificat acesta verisoara ca "imobilul gol ! va fi al vostru dupa ce moare matusa dar sa nu o mai cautati ca o bulversati".Ce sa fac? Cineva m-a sfatuit sa ii spun doamnei sa faca un act la notar prin care sa spuna ca la contractul de vanzare cumparare incheiat cu mine renunta la clauza de intretinere si ramine in vigoare doar clauza de uz viager,altcine mi-a sugerat sa nu fac acest lucru deoarece daca dinsa face acest act la notar si eu il accept inseamna ca se reziliaza contractul.Eu merg daca e in continuare la dinsa insa nu imi deschide usa Este destul de penibil sa merg cu martori care sa semneze ca doamna nu a deschis.Dati-mi va rog un sfat Ce pot face in acest caz Totusi au fost peste 10 ani in care totul a fost ok si acum nu stiu ce sa fac.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:48, 3 August 2011
orice declaratie notariala ar da, va trebui mai intai sa aiba un certificat care sa ateste ca este in deplinatatea facultatilor mentale.
este greu de crezut ca renunta la intretinere sau in mod cert cauta sa va induca in eroare ca tot pe dvs sa dea vina si sa ceara ulterior in instanta rezolutiunea contractului prin nerespectarea clauzei.
cautati sa strangeti cat mai multe probe: eventual scrisori, martori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere - interventie rude dupa 10 ani oana.n.2010 oana.n.2010 Buna ziua In 1995,avind nevoie neaparata de cineva pentru o luna sa aiba grija de copil [cresa fiind in perioada vacantei in august] am gasit o vecina care ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Problema contract vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager si intretinere. valyxman valyxman Buna ziua, Ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care am incheiat cu o persoana varstnica un contract v-c cu clauza de uzufruct viager si clauza de intretinere ... (vezi toată discuția)