avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

daca am vechime in munca 45 ani 8 luni si 28 zile, din care 20 ani grupa 2, sunt pensionat pe caz de boala din martie 2010, cand am dreptul sa trec la pensie pt limita de varsta?
Potrivit celor postate este vorba de un barbat nascut dupa 01/10/1948.Daca cei 20 de ani sunt in procent de 100%,atunci reducerea este de 4 ani si 6 luni.Pentru a sti din ce varsta standard se face aceasta reducere,precizati:Luna si anul nasterii.

Legea 263/2010
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
data nasterii: 06.02.1952
De la pensie de invaliditate se poate trece doar la cea de limita de varsta.65 de ani - 4 ani si 6 luni = 60 de ani si 6 luni limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie tothgizela tothgizela Sunte pensionar de boala de 11 ani. Incarte de munca am 22 de ani lucrati si a-si vre sa stiu cand asi putea intra in pensi anticipata si cum a-si putea sa ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata ondina_onutz ondina_onutz Buna seara, Cand poate iesi la pensie anticipata un barbat , nascut in decembrie 1951 care are stagiu de cotizare de 29 de ani,o luna si 21 de zile din ... (vezi toată discuția)
Putem sa trecem de la pensie de invaliditate la pensie anticipata? princz princz atat eu cat si sotul meu suntem in pensie de boala ,am dori sa stim care este varsta legala de a iesi in pensie anticipata?multumesc pentru raspuns anticipat. (vezi toată discuția)