avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia de asigurari sociale de sanatate pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia de asigurari sociale de sanatate pentru venituri din chirii

Buna ziua. Sunt pensionara de boala cu o pensie de 425 lei. In anul 2008 am primit in spatiu cu contract de inchiriere pe ginerele si fica mea. Am declarat aceste venituri la finante am platit impozit. Acum am avut nevoie de o adeverinta de la casa de sanatate pentru a ma prezenta la comisie - repet sunt pensionara pe caz de boala - si mi s-a spus ca nu mi se elibereaza adeverinta deoarece am de achitat sanatate pentru acele venituri din chirii din 2008 in valoare de 400 lei. Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac si ce temei legal este poentru a ma obliga sa achit aceste contributii fiind pensionara
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 08:41, 4 August 2011
Daca un contribuabil obtine venituri din chirii,care se supun impozitului pe venit si nu este asigurat in sistemul public de sanatate, conform Codului Fiscal, CNAS pretinde aplicarea cotei de 5,5% la valoarea chiriei incasate.
Daca dvs. spuneti ca aveti pensie,inseamna ca sunteti asigurata in sistemul de sanatate si atunci nu trebuie sa mai contribuiti si pentru venitul obtinut din incasarea chiriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Plata cnas andreeatoth555 andreeatoth555 CONTRIBUTIE CNAS VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU SUNT PENSIONARA DE BOALA DIN 19.07.2007 SI AM AVUT UN APARTAMENT INCHIRIAT UNEI FIRME SI PENTRU CARE AM ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva cas laura pop laura pop Am pensie 730lei si sint pensionata din mai 2008 cu pensie la limita de virsta.In ultimii 4/5 ani nu am lucrat si pt.asta trebuie sa platesc CAS ,pt.perioada ... (vezi toată discuția)