avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general discount - pozitie separata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

discount - pozitie separata

Am o factura cu o singura pozitie : discount cu Tva. Trebuie facuta receptie?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:08, 6 August 2011
Nu!...in contabilitate se inregistreaza distinct in conturile 609/709...dupa fiecare caz in parte.
Factura trebuie inregistrata .
Eu o inregistrez ca si pe celelalte pentru ca trebuie sa o regasesc si in situatii financiare cat si in 394.
Sa ne intelegem: NU am precizat sa nu o inregistrati in contabilitate,ci ca nu este necesar sa faceti NIR respectand astfel cerintele OMFP 3055/2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea reducerilor comerciale claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti cum sa inregistrez in contabilitate doua facturi de discount-uri primite de la furnizori: -una care contine doar ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez tva pentru reducere financiara sau comerciala predoni predoni Buna ziua, Conform pct.51 din Ordinul 3055/2009 reglementari contabile conforme cu directivele europene: a) Reducerea comerciala acordata de furnizor direct ... (vezi toată discuția)
Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)