avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate restante-blocare conturi
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate restante-blocare conturi

buna ziua
am o problema la care as dori niste lamuriri.Sotul meu este debitor iar eu codebitor la un credit cu care am ajuns in executare.Executorul bancar ne-a blocat conturile retinand tot salariul virat in aceste conturi si nu doar 30% cat prevede legea. Cand am luat legatura cu acest executor pentru a intreba de ce nu s-a retinut doar 30 % din venit (suntem constienti ca datoriile trebuiesc platite , insa, din mai multe motive nu am mai reusit -1.francul elvetian a luat-o razna,2. sotul meu nu a avut serviciu timp de aproape 1 an,3. eu sunt in concediu pentru ingrijire copil)am primit un raspuns consternator "asa vreau eu si nu o sa fiu de acord cu mai putin". Avand in vedere ca mai avem si alte datorii, alte obligatii - intretinere. cresterea copilului ce ne sfatuiti sa facem?
Multumim
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 20:21, 3 August 2011
notificati banca si dovediti cu o adeverinta de la firma ca sumele de bani primite de la aceasta sunt cu titlu de salariu. banca ar trebui sa reduca poprirea la 1/3.
sau incasati salariul cash ori pe un cont nou deschis.
ultima varianta este sa chemati banca in judecata.
problema este urmatoarea - sotul la serviciu nu a primit nici o decizie de poprire, mie inca nu imi poate retine nimic tinandu-se cont ca sunt in conc.crestere copil , am cei de la banca unde avem contul de salarii ne spun ca nu pot face deblocarea fara o hartie de la banca unde avem creditul pentru retinere doar de 30 % iar acestia spun ca nu ne-o pot elibera pentru ca nu vrea executorul. In cazul asta noi ce facem ? nu ne mai putem intretine , nu mai putem sa achitam absolut nimic. Oare acest executor bancar nu face abuz ? Putem sa depunem o plangere privind abuz in functie? daca da, unde anume?
Multumim
puteti depune la sectia de politie unde se afla sediul executorului insa nu va rezolva problema. este posibil sa primiti un raspuns de genul "va rugam sa va adresati instantelor civile".
Luati legatura cu juristul bancii care a instituit poprirea pe conturi si cu conducerea acesteia;legea trebuie respectata atat de conducerea bancii cat si de catre executor.Vinovatul principal este unitatea bancara care,chiar daca executorul judecatoresc a dispus o masura contrara prevederilor legale,nu este tinuta sa o aplice decat in cota dispusa de dispozitiile legale in vigoare.
Daca nu veti gasi intelegere apelati la instanta ,dupa consultarea prealabila a unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla retinere din contul salarial ardeleans ardeleans Buna ziua Am sa explic pe scurt situatia in care am ajuns: Din cauza neplatii unui credit bancar drepturile mele salariale au ajuns executate prin poprire. ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Popriri - retineri din pensie peste limita legala lilacost lilacost buna am doua credite la doua banci am fost actionarul unei firme care sa inchis am o pensie de 1300 de lei si mi se opreste 480 de vreo doua luni mi sa blocat ... (vezi toată discuția)