avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere titlu proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere titlu proprietate teren

Buna ziua,
Ma numesc Maria Mitroi, am o intrebere cu privire la obtinerea titlului de proprietate al unui teren.
In speta, este vorba despre imobilul al carei proprietar sunt, insa terenul pe care acesta se afla nu este inca in posesia mea de drept.
Mentionez ca imobilul a fost dobandit in baza unei chitante de mana, ulterior am formulat o actiune in instanta pentru obtinerea titlului de proprietate, fapt care s-a si intamplat.
Actiunea a fost inaintata si finalizata in cursul anului 1990, an in care nu era posibil trecerea odata cu imobilul si a terenului in proprietate.
Ma intereseaza modalitatea in care se poate dobandi acest drept si asupra terenului aferent imobilului.

Cu multumiri,

Maria Mitroi
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:54, 3 August 2011
Mergeti la primarie si solicitati emiterea Ordinului Prefectului daca exista evidente la rol si fisc si achitati impozit.
actiune in instanta avand ca obiect constatarea uzucapiunii. in urma acestei actiuni instanta va pronunta o hotarare care va va conferi drept de proprietate asupra terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire act proprietate corinau corinau In anul 1960 socrul meu a cumparat in baza unei chitante de mana un lot de casa in supr de 500mp, de la o persoana care il detineau ca mostenire de la tatal ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin mostenitor al unui imobil yulyan23 yulyan23 Buna ziua,ma numesc maria si in urma cu 3 ani eu si fratii mei am mostenit un imobil situat in galati numai ca aceste acte a imobilului respectiv nu au fost ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)