avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa devin mostenitor al unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa devin mostenitor al unui imobil

Buna ziua,ma numesc maria si in urma cu 3 ani eu si fratii mei am mostenit un imobil situat in galati numai ca aceste acte a imobilului respectiv nu au fost finalizate de catre parintii mei anbi decedati,situatia este in felul urnmator:in anul 1971 parinti mei au cunparat acest imobil prin printrun act notarial(chitanta notariala) urmand ca dupa anumaita perioda respectivul propritar sa faca actele de vanzare cunparare acesta intra tinp razgandinduse sa faca actele de vanzare cunparare.in anul 1973 parintii mei au dat in judecata pe fostul propritar castigand prin hotarare judecatoreasca iar fostul proprietar fiind obligat ca in tremen de 15 zile sa faca actele de vanzare cunparare fiind obigat sa plateasca toate cheltuielile de judecata,fostul propritar mutanduse din localitate si nemaistiind nimic de el,as dori va rog frumos care sunt demersurile pentru ca eu si ceilalti frati sa intram in posesia legala al imobilului,precizez ca in tinp de 30 ani parinti mei au locuit acolo cu viza de flotant si inpozitul la fisc si toate alte cheltuieli fiind paltite la zi de catre ei si mostenitori.ce ma indrumati sa fac?:( VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: yulyan23 , utilizator 03:17, 7 Aprilie 2011
daca aveti o hotarire care sa tina loc de vact de vinzare sau sa constae vinzarea estre in regula daca nu atunci se impune o actiune in constatare in contradictoriu cu primaria
noi avem o hotarare judecatoreasca data in anul 1973 care obliga acel prpritar sa faca actele de vanzare cunparare dar acesta nu a mai binedispus sa faca acele acte iar parintii mei nu lau mai dat in judecata#-o,ce pasi tre sa urmez:( multumesc mult pentru ajutor
Exista deci rol si registru agricol unde figureaza parintii si dvs. ,mostenitorii.Solicitati la Primarie emiterea Ordinului Prefectului.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
Multumesc mult pentru informatie,si dupa ce scot acest act de la prefectura ce pasi mai trebuie sa urmez,la dezbaterea mostenirii (intrucat anbi parinti sunt decedati) imi trebuie neaparat un avocat? MULTUMESC FRUMOS.
Ordinul prefectului emis de primarie, va constitui actul dvs. de proprietate.
Veti avea nevoie de :
-dovada ca sunteti mostenitor
- istoric rol fiscal (de la primarie);
- extras registru agricol 1986-1990 si registrul cadastral 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului; (de la primarie);
- schita cadastrala a casei si curtii, efectuata de un expert autorizat (plan de amplasament 1/2000);
- acte stare civila ale dvs.
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din acte este mai mare decat cea din evidente
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator

Alte discuții în legătură

Obtinere act de proprietate Traian_L Traian_L Rog, Cum pot obtine act de proprietate asupra unui imobil situat in mediul rural. care a fost intabulat in anul 1945 pe numele acelor proprietari, iar de ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare legea 58/1974 Geta-Mihaela Geta-Mihaela Buna seara!In anul 1973,\'\'E\'\' a obtinut o mostenire de la parinti,o casa cu teren in suprafata de 500 mp,urban.In 1988,am cumparat imobilul de la sora lui ... (vezi toată discuția)
Problema act de proprietate crisvasile crisvasile buna ziua! am si eu o problema legata de actul de proprietate a locuintei parintilor mei si anume: in anul 1970 bunicii au cumparat un teren pe care au ... (vezi toată discuția)