avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot sa devin mostenitor al unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot sa devin mostenitor al unui imobil

Buna ziua,ma numesc maria si in urma cu 3 ani eu si fratii mei am mostenit un imobil situat in galati numai ca aceste acte a imobilului respectiv nu au fost finalizate de catre parintii mei anbi decedati,situatia este in felul urnmator:in anul 1971 parinti mei au cunparat acest imobil prin printrun act notarial(chitanta notariala) urmand ca dupa anumaita perioda respectivul propritar sa faca actele de vanzare cunparare acesta intra tinp razgandinduse sa faca actele de vanzare cunparare.in anul 1973 parintii mei au dat in judecata pe fostul propritar castigand prin hotarare judecatoreasca iar fostul proprietar fiind obligat ca in tremen de 15 zile sa faca actele de vanzare cunparare fiind obigat sa plateasca toate cheltuielile de judecata,fostul propritar mutanduse din localitate si nemaistiind nimic de el,as dori va rog frumos care sunt demersurile pentru ca eu si ceilalti frati sa intram in posesia legala al imobilului,precizez ca in tinp de 30 ani parinti mei au locuit acolo cu viza de flotant si inpozitul la fisc si toate alte cheltuieli fiind paltite la zi de catre ei si mostenitori.ce ma indrumati sa fac?:( VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: yulyan23 , utilizator 03:17, 7 Aprilie 2011
Este discutabila solutia data de avocat awalentina... Tot prin hotarare judecatoreasca se poate constata dreptul de proprietate vasupra acelui imobil.
Daca vrea sa stea prin instanta cativa ani buni si sa se complice,platind si mai mult, poate merge pe varianta data mai sus.Hotararea din 1973 nu a fost pusa in executare.....
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
Institutia Prefectului nu are si calitatea de a conferi un drept de proprietate... Doar recunoaste acest fapt printr-un act administrativ care sa-l ajute pe petenta in instanta. Altfel, ca un proces dureaza cativa ani este cu totul altceva, singurul perdant in aceasta situatie fiind doar cetatenul roman!
Cu tot respectul pentru instantele judecatoresti si institutia uzucapiunii, Ordinul Prefectului reprezinta act de proprietate obtinut pe cale administrativa, in baza caruia se face cadastrul si intabularea imobilului respectiv. N-am auzit in viata mea ca cineva care a obtinut Ordinul Prefectului sa mearga apoi la instanta ca sa faca...ce??? Sa i se conforme valabilitatea prin hotarare judecatoreasca??:)):)) Sa fim seriosi! Prefectul constata existenta dreptului de proprietate in baza documentatiei eliberate de primarie, pentru imobilele preluate de CAP si cu asta basta. Ca de cele mai multe ori se recomanda calduros instanta, pe motivul ca "hotararea judecatoreasca este lucru sfant" sau alte motive...asta e alta poveste!
VA MULTUMESC FRUMOS :D am sa incep sa perfectez aceste acte si sa am sa va spun ce am rezolvat,si inca o data VA MULTUMESC FRUMOS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere act de proprietate Traian_L Traian_L Rog, Cum pot obtine act de proprietate asupra unui imobil situat in mediul rural. care a fost intabulat in anul 1945 pe numele acelor proprietari, iar de ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare legea 58/1974 Geta-Mihaela Geta-Mihaela Buna seara!In anul 1973,\'\'E\'\' a obtinut o mostenire de la parinti,o casa cu teren in suprafata de 500 mp,urban.In 1988,am cumparat imobilul de la sora lui ... (vezi toată discuția)
Problema act de proprietate crisvasile crisvasile buna ziua! am si eu o problema legata de actul de proprietate a locuintei parintilor mei si anume: in anul 1970 bunicii au cumparat un teren pe care au ... (vezi toată discuția)