avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Invocarea art.3 din Decretul 167/1958
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Invocarea art.3 din Decretul 167/1958

In urma cu 5 ani am dat procura unui domn X sa-mi vanda un teren, ulterior am aflat ca acest mandatar al meu avea un contract cu o firma in baza caruia se angaja sa caute terenuri pe la potentiali vanzatori, el primea bani de la acea firma sa cumpere terenurile si sa faca actele vanzare-cumparare. Dupa 5 ani eu am fost data in judecata de firma unde acesta presta servicii cum ca el ar fi primit bani si nu a incheiat actele de v-c , sa se pronunte o hotarare care sa tin loc de act V-C pe terenul meu.
Intrebarea mea este daca eu in INTAMPINARE pot sa invoc art.3 din Decretul 167/1958 cum ca s-au scurs 5 ani de la incheierea acelei procuri catre mandatarul meu si tot 5 ani de cand acesta a luat bani in urma contractului si nu a finalizat actele de V-C. mentionez ca terenul si in prezent se afla in posesia mea si in acesti 5 ani l-am folosit si am platit impozit pe el. MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: LIA_MAX , utilizator 17:34, 3 August 2011
care contract si ce bani a luat mandatarul? din relatarea dvs rezulta ca i-ati facut prin o procura prin care acesta era imputernicit de dvs sa va vanda terenul. deci acesta putea sa semneze in locul dvs. s-a incheiat vreun antecontract intre mandatar si alta persoana fizica sau juridica, antecontract ce avea ca obiect transmiterea dreptului de proprietate asupra terenului? daca s-a incheiat in ce data a fost?
da, s-a incheiat un contract in data de 10.05.2006
atunci invocati exceptia prescriptiei intrucat s-au scurs mai mult de trei ani de la incheierea antecontractului.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract v-c sau procura? ce conteaza? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua, Va rog, am mare nevoie de sprijinul Dvs. Este vorba de un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, pe care l-am semnat in calitate de ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract v/c teren arabil ContSters275324 ContSters275324 In 2006 am vandut o suprafata de teren arabil unor investitori straini,acestia fiind reprezentati la incheierea antecontractului de 2 interpusi \\"X si ... (vezi toată discuția)
Proces mafteiionel mafteiionel Cazul meu Am inocmit o procura speciala pentru un teren unei persoane sa zicem X(mandatar) si am prevazut in aceasta procura si dreptul de a incheia ... (vezi toată discuția)