avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere de drept
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere de drept

Buna

Am semnat un contract de inchiriere pentru un teren. Chiria trebuia platita anticipat in 25 a lunii, iar in caz contrar "contractul se reziliaza de drept fara alte pretentii sau somatii".

La conditiile de reziliere a contractului este specificat ca se poate rezilia datorita nerespectarii clauzelor contractuale sau a unui preaviz de 30 de zile (nu specifica contractul ca e necesar preaviz in scris)

Am platit garantia si primele 2 chirii dandu-i banii in mana, fiind contract intre persoane fizice.

Problema e ca eu am plecat din tara, am anuntat verbal titularul ca plec si ca nu mai pot plati chiria, respectand preavizul de 30 de zile.

4 luni mai tarziu ma ameninta cu proces, el nu a reziliat contractul de drept si imi cere sa platesc toata chiria din 22 februarie si pana in prezent cu penalizari (primele 2 luni le-am platit in numerar si nu am nici o dovada)

Ce inseamna rezilierea de drept, daca nu am platit chiria in luna urmatoare nu trebuia sa anunte Finantele si sa anuleze contractul?

Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o parere.

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere - formalitati, sistarea impozitului utilizator35 utilizator35 Buna ziua, In calitate de persoana fizica am inchiriat o camera unei PJ pentru sediu social. In ultima luna nu mi-a mai platit chiria si in contractul de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere s=ana s=ana Buna ziua! am si eu o pb si va rog sa ma ajutati cu un sfat de cativa ani locuim cu chirie cu contract de inchiriere. in iunie am reinoit contractul ptr un ... (vezi toată discuția)