Ma confrunt cu o situatie noua pentru mine, asa ca apelez din nou la ajutorul colegilor cu o exeprienta mai mare.
In urma cu ceva timp am depus la judecatorie actele pentru infiintarea unei asociatii.
De la data depunerii si pana la termenul acordat unul dintre membrii fondatori (asociatia avand 3 membrii fondatori), s-a razgandit si nu mai doreste ca aceasta asociatie sa se infiinteze asa ca a facut o cerere in calitate de "presedinte" al asociatiei prin care solicita renuntarea la judecata. In urma cererii de renuntare (la termen nu s-a prezentat nimeni) instanta a acordat un nou termen pentru ca "presedintele" sa depuna la dosar imputernicirea din partea celorlalti membrii fondatori pentru renuntarea la judecata.
Problema este ca ceilalti membrii fondatori nu sunt de acord cu renuntarea la judecata.
CE POT FACE CA ACEASTA ASOCIATIE SA NU SE INFIINTEZE?
Din cate am citit in OG 26/2000 actul constitutiv trebuie sa contin acordul de vointa din partea tuturor membrilor fondatori, acord care trebuie sa subziste la data pronuntarii asa ca ma gandesc ca pt termenul urmator sa fac niste note scrise pt cel care nu doreste sa se infiinteze asociatia prin care sa arat ca nu isi da acordul (in felul asta asociati nici nu mai are numarul minim de membrii fondatori). Oare este ok?
Pe langa cele mentionate rezervarea de denumire a exirat (a fost valabila la data inregistrarii dosarului insa pana la pr termen a expirat) si nu mai poate fi prelungita pt ca intre tp a fost rezervata de alta persoana (adica de MINE).
Nu stiu cum este cel mai bine sa procedez. Ce parere aveti?
Nu va prezentati la termen, instanta va mai acorda un termen la care nu va veti prezenta de asemenea si atunci instanta va respinge cererea.
Ganditiva totusi ca poate gasiti un nou fondator astfel incat sa nu ii puneti intr-o situatie urata pe ceilalti fondatori care doresc infintarea ong-ului. Din mesaj inteleg ca dvs. nu mai doriti infintarea asociatiei.
Statutul sau legea
rocado
Buna ziua,
In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)