avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare factura gresit
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare factura gresit

In luna iunie am inregistrat o factura gresit, trebuia inregistrata la iesiri iar eu am inregistrat-o la intrari, Declaratia de TVA a depusa, ce mai e de facut acum? tre sa fac rectificativa de tva sau de e ajuns sa o stornez la intrari pe luna iulie si sa o introduc la iesiri?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 21:39, 7 August 2011
Nu se depune declaratie rectificativa la decontul de TVA. Se depune dosar la Administartia Financiara pentru aprobarea corectarii erorilor materiale inscrise in decont. Acestia emit o decizie de corectie a erorilor. Ati dedus TVA-ul :hm:? :)
Nu este mai simplu sa inregistreze corect factura in contabilitate si face corectia la rubrica regularizari in decontul de TVA urmator.Daca a prins-o pe vanzari inseamna ca aplatit TVA mai mult asa ca este ok.
raluca constantinescu a scris:

Nu este mai simplu sa inregistreze corect factura in contabilitate si face corectia la rubrica regularizari in decontul de TVA urmator.Daca a prins-o pe vanzari inseamna ca aplatit TVA mai mult asa ca este ok.

Daca femeia v-a spus cum se procedeaza corect si tot vreti sa faceti cum va taie capul, de ce mai intrebati?
Gabrielle Monique a scris:

Nu se depune declaratie rectificativa la decontul de TVA. Se depune dosar la Administartia Financiara pentru aprobarea corectarii erorilor materiale inscrise in decont. Acestia emit o decizie de corectie a erorilor. Ati dedus TVA-ul :hm:? :)
Da, stimata @cristina, eu sunt femeia :)) . Si v-am scris cum sa procedati corect din punct de vedere contabil.

@raluca constantinescu
Scrie clar mai sus ca a inregistrat factura pe intrari, adica a dedus TVA-ul. NU pe vanzari, pentru a-l colecta. Va rog cititi cu atentie ceea ce se posteaza.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Factura introdus pe alt furnizor Gyongyos Gyongyos Buna ziua! in anul trecut au fost introduse gresit facturile Mol Ungaria timp de 4 luni.aceste facturi se platesc la Mol Romania,si au fost inregistrate pe ... (vezi toată discuția)
Decont tva pe zero deacroxana deacroxana Am preluat contabilitatea unei firme, si pe anul 2010 ultimele deconturi sunt pe zero depuse, desi au existat operatiuni pe lunile ianuarie si februarie si ... (vezi toată discuția)
Depunere tva rectificat Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti ptr rectificare TVA depun decontul rectificat on line , sau trebuie mers la finante cu toata documentatia care a dus la ... (vezi toată discuția)