avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... POT CERE DIVORTUL DE CETATEAN STRAIN IN ROMANIA?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

POT CERE DIVORTUL DE CETATEAN STRAIN IN ROMANIA?

Casatoriti in Romania, ultimul domiciliu comun in Canada, domiciliul petentei in Romania de peste 1 an, am un minor nascut in Romania.
Pot cere divortul in Romania (inclusiv incredintarea definitiva a copilului)? Care este instanta competenta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:04, 5 August 2011
unde va-ti casatorit :in romania sau in alta tara?
da, puteti divorta in Romania, instanta competenta fiind judecatoria in raza careia aveti dvs (in calitate de reclamanta) domiciliul conform art. 607 c.p.civ.
scuze,n-am observat ca a-ti mentionat ca a avut loc casatoria in Romania,instanta competenta este judecatoria in circumscriptia careia isi are domiciliul reclamantul in cazul d-voastra.
Divortul se poate pronunta in Romania.
Cred ca mai trebuie gandita care este instanta competenta in pronuntarea divortului ... exista mai intai Legea nr.105/1992 si apoi Codul de procedura civila in conditiile in care se va stabili ca , competenta este a instantelor romane.;)
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Divort. casatoriile mixte se desfac la jud sector 1? Costi BIOLAN Costi BIOLAN Casatorie mixta incheiata la Primaria Sect 5 in 1993. Separati in fapt din 1998. Trei copii minori care locuiesc cu tatal, in Liban din 1994. Din cauza ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania manuela_77 manuela_77 Persoanele in cauza au cetatenie romana insa s-au casatorit in Italia acum 8 ani.Acum 6 ani a fost intentat procesul de separare urmand ca acum sa se poata ... (vezi toată discuția)
Unul din soti are dreptul sa paraseasca domiciliu cu copii fara acordul celuilalt? carraro carraro Datele problemei sunt urmatoarele:eu si sotia suntem cetateni romani amandoi casatoriti in Romania de 12ani.,avem 2 copii unul de 11 si celalalt 6 de ani ... (vezi toată discuția)