avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... vanzare firma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

vanzare firma

Buna ziua. Am o firma care are un proiect european aprobat si vand aceasta firma cu active si acest fond european .Vreau sa va intreb ce trebuie sa fac pentru a nu plati impozit ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:56, 14 Februarie 2012
Cesionarea partilor sociale se poate realiza la valoarea nominala a acestora, mentionata in actul constitutiv al societatii sau la o valoare mai mare decat cea nominala, in aceasta situatie noul asociat avand obligatia de a achita catre stat impozitul in cuantum de 16%, procent ce se aplica asupra diferentei dintre valoarea nominala si valoarea achizitionarii care apare in contractul de cesiune de parti sociale incheiat intre cele doua parti.

Adica noul asociat plateste impozitul de 16%? Sau vechiul asociat care incaseaza suma din vanzarea partilor sociale?
Noul asociat (cumparatorul) are obligatia de a achita catre stat impozitul in cuantum de 16%, procent ce se aplica asupra diferentei dintre valoarea nominala si valoarea achizitionarii.Chiar daca plata vanzarii partilor sociale se face in rate, impozitul trebuie platit pana la momentul inscrierii la registrul comertului.
Iar vanzatorului ce obligatii de plata ii revin?
In acest caz nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale catre srl georgealex georgealex Buna ziua. Am o societate care \"achizitioneaza\" o parte din cartile sociale ale altei societati. Imi puteti spune care ar fii inregistrarile contabile la ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)
Procedura cesiune/vanzare parti sociale ally123 ally123 Care este procedura de cesiune si cea de vanzare a partilor sociale catre unul din asociati? In cazul de fata exista 2 asociati care detin 50%-50%. Am ... (vezi toată discuția)